Глава Пентагону Ллойд Остін озвучив три ключові теми Рамштайну-11

13:37, 21.04.2023
Глава Пентагону Ллойд Остін озвучив три ключові теми Рамштайну-11

Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив низку світлин із засідання Рамштайн-11. (twitter.com/oleksiireznikov)

Учасники одинадцятої зустрічі Контактної групи з питань оборони України (у форматі Рамштайн) обговорять три ключові питання у п’ятницю, 21 квітня.

 

Йдеться про протиповітряну оборону, боєприпаси та засоби підтримки.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи засідання на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині.

 

«Зараз на сьогоднішній зустрічі Контактної групи ми зосередимося на трьох ключових сферах: ППО, боєприпаси та засоби підтримки», – зазначив пан Остін.

 

Глава Пентагону нагадав, що Україна потребує термінової допомоги союзників, щоб мати змогу захистити своїх громадян, інфраструктуру та війська від ракетної загрози з боку рф.

 

Також учасники зустрічі заслухають інформацію щодо нарощування бронетанкової бойової потужності української армії. Крім того, будуть озвучені оновлені дані про прогрес в обслуговуванні наданого Україні озброєння в довгостроковій перспективі.

 

Міністр оборони України Олексій Резніков оприлюднив низку світлин із засідання Рамштайн-11.

 

 

Ллойд Остін нагадав, що минув уже майже рік з дня проведення першого засідання у форматі Рамштайн:

 

«Україна мужньо бореться, захищаючи свій народ, суверенітет і свободу. А країни з усього світу засудили звірства та агресію РФ та виступили за відкритий світ правил і прав. Більш як через рік Україна все ще сильна. Наша підтримка не послабилася… Ми всі знаємо, що поставлено на карту».

 

Очільник Пентагону уточнив, що за рік існування формату Рамштайн союзники надали Україні допомогу на понад $55 млрд. За словами Остіна це “десятикратне збільшення з моменту нашої першої зустрічі”.

 

Міністр оборони також нагадав, що цього тижня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $325 млн . Загалом від початку повномасштабної війни Вашингтон надав Україні понад $35 млрд допомоги в галузі безпеки.

 

Остін додав, що єдність союзників у підтримці України демонструє, наскільки Кремль прорахувався.

 

«Путін думав, що зможе легко повалити демократично обраний уряд у Києві. Він думав, що широкий світ дозволить, щоб це зійшло йому з рук. Він думав, що наша єдність розколеться. Але він помилявся – за всіма пунктами…

 

Ми відкидаємо похмуре путінське бачення світу, в якому тирани нападають на своїх мирних сусідів і намагаються нав’язати самопроголошені сфери впливу під дулом зброї», – заявив глава Пентагону.

 

І запевнив, що союзники захистять міжнародний порядок і подбають про те, щоб Україна мала все необхідне для вільного життя.

 

Як повідомляла «УМ», Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що майбутнє України в євроатлантичній сім'ї, але основна увага союзників із НАТО наразі спрямована на військову підтримку і забезпечення перемоги України у війні з рф.