Розпад рф відбудеться незалежно від бажань лідерів світу - Данілов

18:51, 24.02.2023
Розпад рф відбудеться незалежно від бажань лідерів світу - Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов (Фото РНБО України)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що світу необхідно готуватися до розпаду Росії, який відбуватиметься незалежно від їхнього бажання.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі національного телемарафону, цитує пресслужба РНБО

 

Секретар РНБО розкритикував позицію деяких європейських інституцій щодо ставлення до війни в Україні і до Росії, назвавши "ганебною" ситуацію, коли російська делегація, члени якої підтримують війну проти України, бере участь у засіданні ПА ОБСЄ.

 

За словами Данілова, деякі діячі хочуть змусити українців піти на якісь компроміси. Водночас європейці, які мають велике бажання піти на поступки, можуть у будь-який день опинитися у ситуації, в якій опинилася Україна 24 лютого минулого року, наголосив секретар РНБО.

 

Він зауважив, що у Заходу поки немає остаточного рішення, що робити із РФ, і Захід не розуміє, чим має закінчитися війна. Водночас, за словами Данілова, повномасштабним вторгненням в Україну 24 лютого 2022 року режим Путіна запустив процес розпаду рф.

 

«Світу треба готуватися до розпаду Росії, який відбуватиметься незалежно від їх бажання. І саме цим питанням вони мають сьогодні перейматися»,- зазначив Олексій Данілов.

 

Як повідомляла УМ, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна здатна завдати удару по території росії, оскільки має зброю, яка може знищувати цілі на території рф.