До війни проти України залучені понад 350 тисяч військових рф – Сергій Наєв

18:01, 22.02.2023
До війни проти України залучені понад 350 тисяч військових рф – Сергій Наєв

Командувач Об‘єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. (facebook.com/JointForcesCommandAFU)

Командувач Об‘єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв стверджує, що російське керівництво залучило до війни проти України понад 350 тисяч військових.

 

Як інформує Україна молода, про це Сергій Наєв заявив у бліц-інтерв‘ю Укрінформу, яке оприлюднено в середу.

 

«Кількість ворога, задіяного на території України і довкола неї, складає трохи більше 350 тисяч осіб», – сказав генерал-лейтенант.

 

Він також назвав кількість російських і білоруських військових, які наразі перебувають на території республіки білорусь.

 

«У білорусі перебувають збройні сили республіки білорусь. Їх загальна чисельність – 65 тисяч, з них 4 тисячі базуються в прикордонних районах з Україною. Крім того, на білоруських полігонах знаходиться шоста дивізія російської федерації загальною чисельністю 10,5 тисяч осіб. Вони проводять там свої тренування", – зазначив пан Наєв.

 

Командувач Об‘єднаних сил ЗСУ запевняє, що він реагує на будь-яке збільшення чисельності ворога на північному напрямку.

 

«Мою реакцію викликає будь-яка зміна чисельності цих військ. Коли вона зросте в кілька разів, тоді ми також будемо збільшувати кількість наших військ. Це відбуватиметься дзеркально: вони підвищують рівень загрози – ми підвищуємо рівень свого реагування на це», – підкреслив воєначальник.

 

Оцінюючи всю північну операційну зону, він наголосив, що у ворога наразі немає ресурсів для можливого наступу.

 

«Станом на зараз кількість наших військ достатня для того, щоб вести стабілізаційні дії, якщо для цього буде потреба. Якщо противник підвищуватиме кількість своїх військ, я ще раз зазначу: ми натомість дзеркально підвищимо свою кількість. І ця робота буде проводитися постійно для того, щоб урівнювати наші сили», - сказав генерал-лейтенант.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони Британії Бен Воллес оцінив виснаження армії рф в Україні на рівні Першої світової війни. За його даними, росія на війну з Україною залучила уже 97% усієї своєї армії.