рф отримає катастрофічні наслідки у випадку ядерного удару - Годжес

17:09, 14.02.2023
рф отримає катастрофічні наслідки у випадку ядерного удару - Годжес

Бен Годжес переконаний, що США надасть відповідь росії у випадку ядерного удару по Україні (Фото з відкритих джерел)

Генерал армії США у відставці Бен Годжес переконаний, можливий ядерний удар росіі по Україні не залишиться без відповіді США і буде катастрофічним для кремля. Втім, саму імовірність такого удару Годжес вважає малоімовірною.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив колишній командувач армії США в інтерв’ю ТСН.

 

"Президент Байден попередив їх про катастрофічні наслідки. Я думаю, вони в це вірять", — зазначив Годжес, запевнивши, що росіяни розуміють і те, що особливої вигоди від такого кроку вони не отримають.

 

За словами Годжеса, це можуть бути як певні військові кроки, так і додаткові санкції.

 

Удари по території росії американський генерал назвав малоімовірними. 

 

«Але далі йдуть Чорноморський флот, російські ВПС і те, що розташоване всередині України, на окупованій українській території. Такими будуть наслідки»,— зазначив Бен Годжес.

 

В будь-якому випадку, за словами Годжеса, ці наслідки будуть для російської федерації катастрофічними.

 

Нагадаємо, західні ЗМІ повідомляли, що внаслідок використання росією ядерної зброї у світі можуть постраждати понад 90 мільйонів осіб. У найгіршому варіанті ядерна війна призведе до кінця цивілізації.

 

Як повідомляла УМ, колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес закликає передати в Україну арсенал іранської зброї, що була перехоплена силами США через незаконне транспортування. Мова про тисячі штурмових гвинтівок, боєприпасів, протитанкових ракет .