Голова слідчого комітету рф Бастрикін офіційно підозрюється у воєнних злочинах

13:24, 11.02.2023
Голова слідчого комітету рф Бастрикін офіційно підозрюється у воєнних злочинах

Бастрикін, який публічно виправдовує збройну агресію РФ, отримав підозру СБУ

Служба безпеки України зібрала масштабну доказову базу й повідомила про підозру очільнику слідчого комітету РФ Олександру Бастрикіну, який причетний до розв’язання та ведення війни проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр  СБУ.

 

Зокрема, як зазначається, задокументовано його діяльність на запровадження окупаційного режиму у тимчасово захоплених районах півдня та сходу України.

 

"Посадовець виконує завдання вищого військово-політичного керівництва РФ щодо придушення руху опору в Україні. Крім того, Бастрикін публічно виправдовує збройну агресію РФ та захоплення частини східних та південних областей України. Про це він неодноразово заявляв під час своїх виступів на російських телеканалах", - йдеться у повідомленні.

 

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили керівнику слідкому РФ про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

 

- ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, представником влади);

 

- ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України, вчинені службовою особою, з використанням засобів масової інформації);

 

- ч. 3 ст. 436-2 (заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та заперечення тимчасової окупації частини території України, вчинені службовою особою, повторно).

 

Розслідування проводили співробітники Головного слідчого управління за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора. 
 


Як повідомляла УМ, депутат державної думи РФ Адам Делімханов, який командував кадирівцями у Маріуполі під час штурму «Азовсталі»,отримав повідомлення про підозру.