Прем’єрка Данії Фредеріксен та Зеленський відвідали поранених бійців у Миколаєві

15:17, 30.01.2023
Прем’єрка Данії Фредеріксен та Зеленський відвідали поранених бійців у Миколаєві

Володимир Зеленський разом із Метте Фредеріксен у лікарні (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Миколаївської області, де разом із прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен відвідав поранених військових у шпиталі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив Офіс президента у понеділок. 

 

«Робоча поїздка до Миколаївщини. Регіон героїчно витримує всі удари терористів. Під час візиту провів нараду щодо поточної ситуації в області»,— йдеться у повідомленні.

 

 

Зеленський повідомив, що обговорив оперативну ситуацію на півдні України, а також наслідки ракетних і дронових атак окупантів.

 

Також розглядався стан енергетичної інфраструктури регіону, засоби її захисту й темпи відновлення.

 

 

Крім того, мова йшла про відбудову закладів освіти Миколаївщини, довгострокове відновлення економіки регіону й створення нових робочих місць.

 

Пізніше Зеленський повідомив, що на Миколаївщині провів зустріч з прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

 

 

«Разом із Прем’єр-міністром Данії Метте Фредеріксен відвідав поранених українських захисників в одному зі шпиталів Миколаєва. Важливо, щоб наші воїни змогли пройти не лише фізичну, але й психологічну реабілітацію»,— додав Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з колишнім очільником Військового комітету НАТО Петром Павелом, який переміг на президентських виборах у Чехії.