Герой СРСР Олександр Руцькой вважає війну в Україні «трагедією для росії»

17:10, 29.01.2023
Герой СРСР Олександр Руцькой вважає війну в Україні «трагедією для росії»

Олександр Руцькой розкритикував російське міноборони. (Фото з відкритих джерел)

Колишній віцепрезидент російської федерації, 75-річний генерал-майор у відставці, герой СРСР Олександр Руцькой переконаний, що так звана «спецоперація» в Україні є трагедією для росії.

 

На його думку, російськими збройними силами керують некомпетентні люди, які ніколи не служили в армії, і які посилають росіян на безглузду смерть.

 

Як інформує Україна молода, відповідний фрагмент виступу Руцького під час заходу загальноросійського руху підприємців опублікував Youtube-канал Kolokol  у неділю, 29 січня.

 

Зокрема, Руцькой заявив про безглузді смерті російських окупантів:

 

«Де вони захищають росію? Заради чого вони гинуть? А коли люди гинуть безглуздо, це вже трагедія».

 

І додав, що в російській армії немає жодного полку, в якому не було б убитих і поранених (двохсотих та трьохсотих).

 

Генерал, який замолоду брав участь у загарбницькій війні в Афганістані, каже, що нинішнє військове керівництво рф не здатне проводити оперативно-стратегічні наступальні операції через свою некомпетентність.

 

«Чверть століття збройними силами керують узагалі некомпетентні люди. Що може статися зі збройними силами? Ось вам підсумок. Міністр оборони у нас в армії не служив, військової освіти немає, і п'ять його заступників в армії взагалі не служили. Що це за міністерство оборони?», - обурюється Руцькой.

 

На його думку, нині росія не має такої армії, яка здатна перемогти в цій війні.

 

«Для того, щоб проводити такого роду операції, треба мати відповідні збройні сили. Якщо збройні сили не володіють можливістю проводити оперативно-стратегічні наступальні операції, то краще не лізти, тим більше поза своєю країною», - заявив російський генерал.

 

Нагадаємо, що 75-річний генерал Олександр Руцькой народився в українському місті  Хмельницький. Був пілотом штурмовика Су-25 під час війни в Афганістані, його літак двічі був збитий. Отримав звання героя Радянського Союзу.

 

Від 1991 до 1993 займав посаду віцепрезидента російської федерації. У 1996-2000 роках був губернатором Курської області. Почесний громадянин міста Курська.

 

Як повідомляла «УМ», третій президент України Віктор Ющенко переконаний, що Перемога України закінчиться розпадом росії.  На його думку, деокупація Криму стане крахом путінської політики.