В'ячеслав Богуслаєв розукомплектував гелікоптери для ЗСУ на початку війни

08:55, 01.11.2022
В'ячеслав Богуслаєв розукомплектував гелікоптери для ЗСУ на початку війни

Зрадник В'ячеслав Богуслаєв у суді. (Фото з відкритих джерел)

Арештований судом президент корпорації "Мотор січ" В'ячеслав Богуслаєв сприяв ворогу та усіляко саботував передачу ЗСУ гелікоптерів на початку повномасштабного вторгнення росії до України.

 

Зокрема, він наказав розукомплектувати гелікоптери, щоб українські льотчики не могли ними скористатися та дати відсіч окупантам.

 

Як інформує Україна молода, про це генеральний прокурор Андрій Костін розповів у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

 

Зокрема, етнічний росіянин Богуслаєв наказав підлеглим зняти з вертольотів лопаті.

 

«І торгівля такими "двигунами смерті" - це не все. Слідство володіє інформацією, що президент "Мотор січ" на початку повномасштабної війни, після відповідного звернення українських військових, наказував співробітникам підприємства приховати документи від гелікоптерів, аби українськи сили оборони не могли скористатись технікою. Мовляв, українські пілоти не сядуть за штурвал гелікоптера без спеціальних формулярів», - каже очільник Офісу генпрокурора.

 

 

Пан Костін також додав: «Але і це ще не все! Після того, як українськи військові звернулись по гелікоптери, президент "Мотор січі" віддав наказ розукомплектувати техніку. Просто зняти з гелікоптерів лопаті».

 

Генпрокурор звернув увагу на те, що все це відбувалося на початку війни, коли ворожі гелікоптери штурмували Гостомель, російські війська обстрілювали українські міста, і "коли так важлива була вчасна підтримка Збройним силам у повітрі".

 

Як повідомляла «УМ», 22 жовтня СБУ затримала почесного президента компанії "Мотор Січ", екснардепа-регіонала В'ячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства.

 

Обом оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору. За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех" та налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

 

Вже 24 жовтня Шевченківський суд Києва взяв під варту на два місяці (до 20 грудня) В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності Олега Дзюбу.