росія намагається терором перекрити свої військові поразки - Зеленський

08:50, 18.10.2022
росія намагається терором перекрити свої військові поразки - Зеленський

Зеленський переконаний, що у росії немає шансів на полі бою. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський закликає світ зупинити російський терор проти критичної інфраструктури та цивільного населення України.

 

Зокрема, глава держави пропонує західним партнерам надати Україні значно більше сучасних систем ППО та забезпечити ракетами для таких систем.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський заявив у відеозверненні, передає Офіс президента.

 

«Світ може й повинен зупинити цей терор. Коли ми кажемо про потребу України в засобах протиповітряної й протиракетної оборони, ми кажемо про реальні життя, які забирають терористи. Нам вдається збивати частину ракет і дронів. Лише за 12 годин з 9-ї вечора неділі вдалося знищити 37 іранських «Шахідів» і кілька крилатих ракет.

 

Але, щоб гарантовано захистити наше небо й звести до нуля можливості російських терористів, потрібно значно більше сучасних систем ППО і більше забезпечення ракетами для таких систем», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

На його переконання, у цьому полягає не тільки український інтерес. Адже що менше терористичних можливостей буде в росії, то швидше закінчиться й уся ця війна.

 

«росія не має шансів на полі бою. І намагається терором перекрити свої військові поразки. Для чого їй терор? Щоб тиснути – тиснути на нас, на Європу, на весь світ.

 

Терористи мають бути знешкоджені. Це правило діє всюди однаково ефективно, і на російський терор подіє так само», - підкреслив глава держави.

 

І додав: «Коли російські можливості для терору будуть знешкоджені нашими спільними з партнерами зусиллями, росії не залишиться нічого іншого, ніж думати про мир».

 

Як повідомляла «УМ», постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, звертаючись до місії Ірану, закликав  відповісти, навіщо вони вбивають мирних жителів України.

 

Керівники спецслужб Німеччини вважають, що своїми останніми терористичними діями путін фактично оголосив війну всьому демократичному світу.