Чому вбиваєте мирних жителів? Кислиця присоромив місію Ірану в ООН

16:46, 17.10.2022
Чому вбиваєте мирних жителів? Кислиця присоромив місію Ірану в ООН

Кислиця закликав представників Ірану в ООН з’ясувати, чи бере Іран участь у війні Росії проти України (Фото з відкритих джерел)

Офіційний представник уряду України в ООН Сергій Кислиця, звертаючись до місії Ірану, закликав  відповісти, навіщо вони вбивають мирних жителів України.

 

Як інформує Україна молода, своє звернення Кислиця опублікував у Твітері.

 

Він відзначив у своєму твіті обліковий запис Постійного представництва Ірану при ООН.

 

«Зв'яжіться з місією Ірану і поставте пряме запитання: чи бере ваш уряд участь і чому він бере участь у війні Росії проти України і вбиває мирних жителів у Києві? Як мириться з цим?»– написав Кислиця.

 

Він супроводив свій твіт фотографіями української столиці, яку вранці 17 жовтня атакували російські дрони- камікадзе іранського виробництва. Декілька ударів прийшлися по Шевченківському району – там спалахнула пожежа в нежитловій будівлі, а через вибух у багатоповерхівці під завалами опинилися люди. Внаслідок атаки загинуло 4 особи.

 

Попри те, що Іран постійно відкидає звинувачення в тому, що він постачає Росії зброю для використання у війні проти України, наша країна вже довела, що більшість безпілотників, що недавно розгорнули Росія на півдні України, – іранського виробництва. 

 

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на екстреному саміті G7, заявив, щоКремль замовив Ірану тисячі таких «мопедів».

 

Представники Пентагону також публічно підтвердили використання іранських безпілотників у російських авіаударах, а також успіх ЗСУ у збиванні деяких безпілотників.

 

Як відомо, видання The Washington Post повідомило, що Іран, імовірно, планує постачати росії не лише ударні безпілотники, а й балістичні ракети типу "поверхня-поверхня" Fateh-110 та Zolfaghar. Вони будуть використані армією РФ проти українських міст та позицій ЗСУ;

 

У ЄС мають намір запровадити жорсткі санкціі проти Ірану, якщо його підтримка Росії у війні з Україною підтвердиться. Зокрема, внести "деяких осіб до чорного списку".

 

Як повідомляла УМ, постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив, що росія вкотре довела, що є терористичною державою, яку необхідно стримувати найсильнішими способами.  Окрім цього він повідомив про загибель членів своєї родини після вчорашнього масованного обстрілу РФ.