Сергій Кислиця в ООН: путін хоче повернути світ у часи Гітлера

09:35, 11.10.2022
Сергій Кислиця в ООН: путін хоче повернути світ у часи Гітлера

Сергій Кислиця під час виступу в ООН 10 жовтня. (facebook.com/sergiy.grau)

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив, що росія вкотре довела, що є терористичною державою, яку необхідно стримувати найсильнішими способами.  Окрім цього він повідомив про загибель членів своєї родини після вчорашнього масованного обстрілу РФ.

 

Як інформує Україна молода, про це Сергій Кислиця повідомив на екстреному засіданні Генеральної асамблеї ООН.

 

Починаючи виступ у Нью-Йорку, Кислиця сказав, що його країна зазнала нападу, через який загинули багато людей.

Серед жертв були близькі родичі Кислиці, які в момент ударів перебували в житловому будинку. Вони не змогли спуститися до укриття, бо через бомбардування зникло світло.

 

«Мій день розпочався майже 14 годин тому, тому що моя країна зазнала нападу. Мої близькі родичі перебували у житловому будинку, який атакувала РФ. Росія вже вбила деяких членів моєї сім'ї і цій жорстокості немає кінця», – заявив Кислиця під час виступу на Генасамблеї. 

 

Він зазначив, що світ перебуває на перехресному моменті: або ООН відновить до себе довіру, або зазнає краху.

 

«Не можна сподіватись на мир, допоки божевільні диктатури існують поруч. Використовують ракетний терор проти громадян та інфраструктури. Сьогодні терористична Росія обстріляла Київ та інші міста України щонайменш 84 ракетами. Весь світ побачив знову істинне обличчя терористичної держави. Програючи на полі бою, вона використовує методи залякування. Навмисний напад на цивільних – це воєнний злочин», – заявив Кислиця.

 

Путін хоче повернути світ у часи Гітлера, додав він.

 

«Весь світ знову побачив справжнє обличчя терористичної держави, яка вбиває наших людей. Зазнаючи поразок на полі бою, Росія розправляється над мирними жителями українських міст. У результаті сьогоднішнього удару загинули щонайменше 11 мирних жителів і 87 отримали поранення», – наголосив дипломат.

 

Він наголосив, єдине, чого боїться Росія – нашої міцної єдності цілей у захисті Статуту ООН, у захисті права кожної країни користуватися повагою до свого суверенітету та територіальної цілісності.

 

«Зараз Росія робить все можливе, щоб повернути нас у 1930 роки минулого сторіччя, навіть у 1940-ві, коли Гітлер знищував суверенні держави шляхом вторгнення, хибних референдумів та аншлюсів. Ми – на перехресному моменті, коли ООН або відновить до себе довіру або, зрештою, зазнає краху», – сказав Кислиця.

 

За його словами, якщо станеться останнє, “ми повинні будемо звинувачувати лише себе, оскільки це наш обов’язок – захищати принципи Статуту ООН”.

 

На засіданні Генасамблеї ООН 10 жовтня планували обговорити анексію Росією частин чотирьох українських областей, проте на засіданні говорили переважно про засудження ракетних ударів по українських містах.

 

Як повідомляла УМ, російські окупаційні війська отримали вказівку з кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.