Нардеп Ренат Кузьмін підозрюється в державній зраді

15:52, 05.10.2022
Нардеп Ренат Кузьмін підозрюється в державній зраді

Колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін переховується від слідства. (Фото з відкритих джерел)

Народний депутат від ОПЗЖ, колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін офіційно повідомлений про підозру у державній зраді.

 

Підозру Кузьміну оголосив в.о. генерального прокурора (йдеться не про генпрокурора Андрія Костіна – Ред.) за матеріалами Державного бюро розслідування.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора в середу.

 

Зазначається, що в межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення рф розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

 

Зокрема, починаючи з березня 2021 року та після повномасштабного вторгнення росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

 

«Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави, зазначають у бюро», - йдеться у повідомленні.

 

Вказано, що на теперішній час встановлюється місцезнаходження Кузьміна, зокрема проведено понад 10 одночасних обшуків за місцями його можливого перебування.

 

Як інформувала «УМ», лідер ОПЗЖ, кум путіна Віктор Медведчук був обміняний на 200 українських військовополонених 21 вересня.