Україна може перемогти, Україна має перемогти, і Україна переможе – Ліз Трасс

14:38, 05.10.2022
Україна може перемогти, Україна має перемогти, і Україна переможе – Ліз Трасс

Ліз Трасс наголосила: "Хоробрий український народ бореться не лише за свою безпеку, а й за спільну безпеку". (facebook.com/LizTrussMP)

Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс заявляє, що Україна може перемогти, Україна має перемогти, і Україна переможе у визвольній війні проти російських окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Трасс сказала під час виступу на конференції Консервативної партії у середу.

 

Глава британського уряду наголосила, що путінська спроба анексії захоплених територій України – лише "остання дія в його кампанії з підриву демократії та порушення міжнародних законів", і ніхто в демократичному світі не погодиться з такими діями.

 

Тим часом деякі, зазначила прем'єр країни, "пропонують сплатити життям українців за ілюзію миру", але цьому наративу ніхто не піддасться, і "ми стоятимемо з нашими українськими друзями стільки, скільки буде потрібно".

 

"Хоробрий український народ бореться не лише за свою безпеку, а й за спільну безпеку. Це битва за свободу та демократію у світі… Україна може перемогти, Україна має перемогти, і Україна переможе", – сказала Ліз Трасс.

 

Присутні встали та довго аплодували.

 

Також прем’єрка зазначила, що президент Володимир Зеленський та народ України з вдячністю "вітають солідарність" Великої Британії та союзників у цій війні проти загарбників із РФ, яка виражається у військовій, економічній та політичній підтримці.

 

І додала, що її уряд підвищить витрати на утримання та модернізацію британської армії, щоб вона була здатна протистояти новим загрозам.

 

Як повідомляла «УМ», попередник Трасс на почаді прем’єра Борис Джонсон отримав звання Почесного доктора Львівського Національного університету і мені Івана Франка.