Фейкові «референдуми» та гібридна «мобілізація» нічого не змінять - Кулеба

17:35, 20.09.2022
Фейкові «референдуми» та гібридна «мобілізація» нічого не змінять - Кулеба

Окупанти планують провести псевдореферендуми про приєднання до рф захоплених територій до кінця вересня

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що псевдореферендуми, що загарбники хочуть провести з 23 по 27 вересня, нічого не змінять. Україна має повне право звільняти свої території і надалі повертатиме  їх.

 

Як інформує Україна молода, про він це заявив у Твіттері.

 

«Ані фейкові «референдуми », ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять. росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в росії», - зазначив глава української дипломатії.

 

Також росЗМІ пишуть, що і на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації прийняли рішення провести «референдуми про приєднання до росії».

 

«Референдуми про приєднання до росії» на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня», - пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

 

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що Держдуми підтримає вступ «ДНР» та «ЛНР»до складу країни.

 

Оголошення «референдумів» відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

 

Як повідомляла УМ, дмитро медведєв, заступник голови Ради безпеки рф,  переконаний в необхідності проведення псевдореферендумів на окупованих частинах Донбасу та приєднання їх до Росії, оскільки це дозволить загарбникам говорити про напад на РФ у разі