ЗСУ звільнили понад 6 тисяч кв км у вересні – Зеленський

00:33, 13.09.2022
ЗСУ звільнили понад 6 тисяч кв км у вересні – Зеленський

ЗСУ продовжують контрнаступ і звільняють рідну землю. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Збройні сили України під час потужного контрнаступу вже звільнили понад 6 тисяч квадратних кілометрів території України з перших днів вересня й до сьогодні.

 

Водночас,  на сході й на півдні, рух українських військ триває.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення у ніч на вівторок.

 

Верховний Головнокомандувач подякував 57-й окремій мотопіхотній бригаді, «яка дуже впевнено просувається вперед на південному напрямку», 59-й окремій мотопіхотній бригаді «за неухильний рух вперед» та 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді за звільнення кількох населених пунктів і дуже «ефективні дії з нейтралізації активності» росіян.

 

Глава держави також подякував нашим зенітникам.

 

 

Водночас, Президент назвав одну з причин, чому росія наносить удар по об’єктах енергетичної інфраструктури.

 

За його словами, таким чином загарбники хочуть завадити експорту української електроенергії до країн Європи.

 

«росія намагається завадити нам спрямувати можливості України так, щоб стабілізувати ситуацію у Європі. Наш експорт електрики – це те, чого росія зараз дуже боїться. Бо ми можемо зламати російські плани зі спустошення кишень європейців цієї зими через шалені енергетичні ціни», - наголосив глава держави.

 

З іншого боку, сказав президент, удари окупантів, це ознака відчаю загарбників. За його словами, так вони реагують на розгром російських сил у Харківській області.

 

«Вони нічого не можуть зробити з нашими героями на полі бою, і тому росія спрямовує свої підлі удари проти цивільної інфраструктури», - підкреслив очільник держави.

 

Зеленський переконаний в необхідності визнання росії державою-терористом, а також у необхідності посилення санкцій. Крім того, на його думку, необхідно збільшити допомогу нашій країні, а також прискорити надання систем ППО.

 

Як повідомляла «УМ», захисники України звільнили та зачистили весь північний схід Харківської області, від селища Веселе до міста Вовчанськ.

 

Водночас, сили оборони проводять зачистку в місті Святогірськ Донецької області.