Резніков про можливий контрнаступ росіян: Святкувати перемогу зарано

10:36, 12.09.2022
Резніков про можливий контрнаступ росіян: Святкувати перемогу зарано

Моральний дух захисників України зараз на дуже високому рівні. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Міністр оборони України Олексій Резніков констатує, що контрнаступ Збройних сил України було проведено «набагато краще, ніж очікували».

 

Втім, за його словами, святкувати перемогу ще зарано, адже росія може знову піти в контрнаступ. Саме тому зараз необхідно провести роботу з деокупації територій.

 

Як інформує Україна молода, про це Резніков сказав у інтерв'ю Financial Times.

 

«Контрнаступ звільняє територію, і після цього ви маєте контролювати її й бути готовими до захисту», – сказав глава Міноборони.

 

Він порівняв «український бліцкриг» зі «сніговою кулею, яка котиться вниз схилом», і вважає, що український контрнаступ став найбільшою невдачею росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

 

Пан Резніков зазначив, що українські захисники втомилися після шестиденної атаки, але їхній моральний дух зараз на дуже високому рівні.

 

«Українці хотіли перейти в цей контрнаступ, нам був потрібен цей контрнаступ, і це знак того, що росію можна перемогти», – сказав міністр.

 

Як повідомляла «УМ», у Харківській області за останні дні ЗСУ взяли під контроль десятки населених пунктів, зокрема, звільнено Балаклію, де до початку повномасштабного вторгнення рф жило близько 27 тис. людей.

 

Вже 11 вересня Генштаб ЗСУ поінформував, що українські підрозділи зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Куп'янського та Ізюмського районів.

 

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що ЗСУ звільнили приблизно 40 населених пунктів у регіоні.

 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль застеріг українців від ейфорії через контрнаступ ЗСУ та нагадав про високу ціну, яку доводиться платити нашим захисникам під час звільнення рідної землі від окупантів.