Чорноморський флот фактично розбитий та перейшов до оборони - Politico

14:16, 30.08.2022
Чорноморський флот фактично розбитий та перейшов до оборони - Politico

Ефективність чф рф серйозно знизилася після знищення "Москви". (Фото з відкритих джерел)

Чорноморськоий флот рф використовується тільки як оборонна сила. Адже він фактично розбитий після того, як ЗСУ знищили крейсер «Москва» та звільнили острів Зміїний.

 

Відтак, ефективність і здатність до маневрування кораблів Чорноморського флоту рф серйозно знижені.

 

Як інформує Україна молода, таку думку на правах анонімності навів західний дипломат у коментарі виданню Politico.

 

За його даними, утримання флоту у відкритому морі "серйозно обмежує можливості російської кампанії" на півдні України.

 

Сам флот, що складається з невеликих ракетних корветів і фрегатів, десантних кораблів і шести підводних човнів, як і раніше, має понад 30 кораблів у морі або в порту, але їхня ефективність і здатність до маневрування серйозно знизилися після знищення  "Москви" та відходу зі Зміїного.

 

При цьому, битва за Зміїний показала, що російський флот не мав відповіді на українські атаки, а відхід росії від острова (так званий «жест доброї волі») зробив її кораблі в морі ще більш уразливими для українських атак.

 

Дипломат наголосив: "Зміїний дав їм (росіянам – ред.) трохи більше гнучкості, а тепер вони цього позбавлені. Втрата його ще більше знижує їхні тактичні можливості".

 

За його словами, "російський Чорноморський флот розбитий і тепер використовується тільки як оборонна сила з періодичними ударами крилатими ракетами".

 

Західний дипломат робить логічний висновок, що російський флот "насправді мало що робить".

 

Загалом керівництво флоту з початку війни "не змогло налагодити і виявило структурні недоліки флоту з точки зору підготовки, професіоналізму, дотримання техніки безпеки, здатності до адаптації".

 

Як повідомляла «УМ», 13 квітня ЗСУ завдали удару ракетами "Нептун" по російському крейсеру "Москва".

 

Вже 14 квітня міноборони рф підтвердило вибух на крейсері, але заявило, що на борту нібито здетонував боєкомплект, а потім "Москва" затонула під час буксирування до Севастополя в умовах шторму.