Буданов нагороджений Хрестом бойових заслуг

17:23, 24.08.2022
Буданов нагороджений Хрестом бойових заслуг

Кирило Буданов отримав найвищу військову нагороду — Хрест бойових заслуг (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вручив вищу військову відзнаку військовослужбовцям «Хрест бойових заслуг» начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майору Кирилу Буданову за ефективну організацію роботи ГУР.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
 
«Кирило Буданов в умовах воєнного стану ефективно організує роботу, спрямовану на відбиття повномасштабної збройної агресії РФ, завдання державі-агресорові фізичних та іміджевих втрат, забезпечення національних інтересів у військовій, військово-політичній, військово-технічній, військово-економічній та інформаційній сфері»,– йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що Буданов особисто здійснює планування й координацію проведення найважливіших розвідувальних та оперативних заходів і спеціальних операцій.
 
Він також очолює роботу Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, безпосередньо сприяє обміну полонених і пошуку зниклих безвісти захисників України.
 
Як повідомляла УМ, з нагоди Дня піхоти 7 травня,  Володимир Зеленський нагородив новою військовою відзнакою – «Хрестом бойових заслуг».
 
Першим кавалером Хреста бойових заслуг став Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний, який із початку збройної агресії Росії успішно організував оборону держави й особисто очолив героїчне протистояння ЗСУ цьому вторгненню.