День Незалежності: Зеленський попереджає про особливо гидкі і жорстокі плани рф

23:22, 20.08.2022
День Незалежності: Зеленський попереджає про особливо гидкі і жорстокі плани рф

Зеленський переконаний, що одне з ключових завдань ворога – принизити нас, українців. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський попереджає, що наступного тижня росія намагатиметься здійснити особливо гидкі і жорстокі дії з нагоди святкових дат – Дня національного прапора, 23 серпня та Дня Незалежності України, 24 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні до українців в ніч на неділю.

 

«За час від 24 лютого, за ці вже 178 днів, українці довели, що це наш народ нездоланний, це наші захисники й захисниці нездоланні. І я дякую всім, хто проявив свою силу за цей час, дякую всім, хто боровся, бореться за Україну, дякую всім, хто воює та допомагає нашим воїнам, нашій державі.

 

Наша єдність, наша віра в себе дали змогу пройти ці півроку та підійти до цього тижня, незмінно важливого для кожного українця.

 

Ми завжди говорили і говоримо чесно: заради перемоги України ще потрібно боротися, ще потрібно зробити дуже багато, ще потрібно вистояти та витерпіти, на жаль, багато болю», - наголосив Верховний Головнокомандувач.

 

І попередив: «Ми маємо бути свідомі того, що цього тижня росія може постаратися зробити щось особливо гидке, щось особливо жорстоке. Такий у нас ворог. Але і в будь-який інший тиждень за ці півроку росія робила те саме постійно – гидке й жорстоке.

 

Одне з ключових завдань ворога – принизити нас, українців, знецінити наші можливості, наших героїв, поширити зневіру, страх, поширити конфлікти… Тому важливо ніколи, жодної хвилини не поступатися цьому ворожому тиску, не накручувати себе, не проявляти слабкості».

 

Президент нагадав, що наступного тижня Україна відзначатиме День національного прапора та День незалежності. Також планується проведення саміту "Кримська платформа".

 

"Цього року буквально в повітрі Криму відчувається, що окупація там тимчасова, а Україна повертається", – зазначив глава держави.

 

Як повідомляла «УМ», раніше речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголошував, що Україні треба бути готовою до того, що ворог готує масовий ракетний удар і може «привітати» з 24 серпня.