У Саках ЗСУ вивели з ладу більшу частину авіації чорноморського флоту рф

17:25, 19.08.2022
У Саках ЗСУ вивели з ладу більшу частину авіації чорноморського флоту рф

Знищений літак рашистів. (Фото з відкритих джерел)

Понад 50% бойових літаків морської авіації російського чорноморського флоту вийшли з ладу після вибухів на авіабазі «Саки» поблизу Новофедорівки в тимчасово окупованому росією Криму.

 

 Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters з посиланням на західного чиновника у п’ятницю.

 

Зокрема, посадовець на умовах анонімності сказав, що Україна зараз послідовно досягає "кінетичних ефектів" глибоко "в тилу росії", що має суттєвий вплив на матеріально-технічну підтримку росії та "значний психологічний вплив на російське керівництво".

 

"Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі Саки 9 серпня вивели з експлуатації більше половини бойових літаків морської авіації чорноморського флоту", - сказав чиновник.

 

Чиновник сказав, що чорноморському флоту набагато важче функціонувати, ніж "флотилії берегової оборони", яка лише час від часу завдавала ракетних ударів, і що його спроба загрожувати десантним нападом на Одесу була провалена.

 

Чиновник додав, що загалом війна перебуває у "моменті майже оперативного застою".

 

"Сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньо зосередженої наземної бойової потужності для проведення ефективних наступальних дій, які будь-яким чином суттєво вплинули б на хід війни", — сказав він.

 

Не дивно, що 17 серпня українська розвідка повідомила, що після серії вибухів на території тимчасово окупованого Криму росіяни заметушилися та терміново переганяють свою авіацію вглиб півострова та аеродроми в рф.

 

Як повідомляла «УМ», 9 серпня в Новофедорівці лунали вибухи в районі військового аеродрому рашистів. Відстань до позицій ЗСУ звідти становить понад 200 км.

 

В результаті вибухів на території військового аеродрому "Саки" було знищено щонайменше 8 літаків.

 

Вже 16 серпня прогриміли масштабні вибухи на складі боєприпасів біля Джанкоя в Криму. А вже через дві дні, ввечері 18 серпня місцеві мешканці почали повідомляти про вибухи в районі аеродрому Бельбек біля Севастополя - це найбільша авіабаза росії в Криму.

 

Після серії результативних вибухів окупанти припинили пропускати до Криму українців з окупованого півдня