Ексзаступник начальника ГУР працював на російські спецслужби - СБУ

16:18, 05.08.2022
Ексзаступник начальника ГУР працював на російські спецслужби - СБУ

У поле зору російських спецслужб генерал-майор потрапив через свої прокремлівські погляди, (Фото СБУ)

Про підозру колишньому заступнику керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони повідомили слідчі Служби безпеки.

 

Як інформує УМ, про це 5 серпня повідомляє СБУ в соцмережах. 

 

За інформацією спецслужби, генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї.

 

За даними слідства, колишній посадовець передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в державі.

 

Крім того, він переправляв загарбникам закриті дані про заходи, які проводять підрозділи Сил оборони для відсічі збройній агресії.

 

Співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення рф. Під час обшуку за місцем роботи він намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки, застосувавши проти правоохоронців бойовий пістолет Макарова.

 

Повідомляється, що затриманий обіймав посаду заступника голови ГУР МОУ з 2008 до 2010 років, потім працював на різних посадах державної служби цього відомства, а також у лавах керівного складу Державного космічного агентства.

 

У поле зору російських спецслужб потрапив через свої прокремлівські погляди, які були сформовані під час навчання за часів срср у Вищому загальновійськовому командному училищі та академії ім.фрунзе у москві.

 

"За завданням окупантів він збирав секретну інформацію, яка циркулює в Міноборони, у тому числі Головному управлінні розвідки, а також в Національній академії Сухопутних військ імені Сагайдачного. Крім того, рф цікавили розвіддані щодо діяльності стратегічно важливих об’єктів військово-промислового комплексу України", - зазначають в СБУ.

 

Затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин викритих правопорушень.

 

Як повідомляла УМ, СБУ затримала помічника нардепа при спробі виїхати до США: планував стати «гауляйтером» Черкащини.