«Неонацисти» в Україні: 46 країн ООН засудили фальшиві наративи росії

13:01, 12.07.2022
«Неонацисти» в Україні: 46 країн ООН засудили фальшиві наративи росії

Заяву із засудженням росії підписали представники 46 держав. (un.org)

Документ, в якому суворо засуджуються спроби росії виправдати неспровоковане вторгнення в Україну фальшивими наративами про боротьбу з «неонацистами» та «неофашистами», підписали 46 країн ООН у понеділок, 11 липня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє представництво США при ООН у вівторок.

 

Заяву підписали представники 46 держав, серед яких Іспанія, Швеція, Україна, Велика Британія, США, Австралія, Канада, Хорватія, Грузія, Японія, Молдова, Чорногорія та інші.

 

«Ми засуджуємо росію за те, що вона знову зловживає своїм місцем у Раді безпеки ООН для поширення дезінформації. Ми відкидаємо постійні спроби росії спотворити історію для власних політичних цілей і популяризувати надзвичайно шкідливі неправдиві наративи та дезінформацію про сусідні країни, включно з наклеюванням на інших ярликів "неофашистів" і "неонацистів" без жодних підстав. Питання зростання глобального неонацизму та антисемітизму заслуговують на змістовне та конструктивне обговорення», - ідеться у документі, передає CNBC.

 

У документі країн-учасниць ООН йдеться, що ця зустріч (спеціально організована росією зустріч членів Ради Безпеки – Ред.) є ще однією цинічною та прозорою спробою росії виправдати своє неспровоковане, повномасштабне та незаконне вторгнення в Україну та ще однією навмисною спробою відвернути увагу міжнародної спільноти від власних кричущих порушень Статуту ООН та інших норм міжнародного права.

 

«Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які простягаються до її територіальних вод. Ми знову закликаємо росію припинити ворожі кампанії з дезінформації проти України, припинити жорстоку та навмисну агресивну війну та негайно, повністю та беззастережно вивести свої сили та техніку з території України», - підсумували представники країн-членів ООН.

 

Як повідомляла УМ, нещодавно постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав світ покінчити з російським фашизмом «прямо зараз».