Олігарх Новінський склав депутатські повноваження

15:10, 06.07.2022
Олігарх Новінський склав депутатські повноваження

Екс-нардеп займатиметься гуманітарними справами та сконцентрує увагу на економічному розвитку України

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський відмовився від мандата народного депутата України.
Він 6 липня повідомив, що складає депутатські повноваження і планує займатись гуманітарними питаннями та брати участь у повоєнній відбудові України. 
 
Як інформує Україна молода, про це Новинський написав у соціальних мережах. 
 
«Відповідно до пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України, пункту 1 частини першої статті 4 Закону України «Про статус народного депутат України» повідомляю про складання депутатських повноважень»,– йдеться у заяві.
 
Вадим Новинський у 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання від політичної партії «Опозиційний блок» як її член за 57 округом (місто Маріуполь Донецької області). Був позафракційним народним депутатом. 
 
Нардеп заявив, що його обрали до Верховної Ради жителі Маріуполя. Зараз, коли місто в окупації він вирішив скласти мандат та зайнятись гуманітарними питаннями. Також він завив, що планує сконцентрувати увагу на проєктах економічного розвитку України, які планує реалізувати спільно з УПЦ Московського патріархату. 
 
«Моя команда вже працює над тим, щоб забезпечити населені пункти України автомобілями швидкої допомоги, медичними препаратами, продуктами харчування. Попереду – реалізація програм із повоєнного відродження України та її економіки, відновлення заводів та інфраструктури, нові проекти, які забезпечать людям нові робочі місця»,- написав Новинський. 
 
Нагадаємо, мільярдер і діловий партнер Ріната Ахмєтова Вадим Новинський відомий як бізнесмен та проросійський політик. Він є дияконом Московського патріархату. Він нібито на соборі, який повинен був закріпити незалежність УПЦ МП від РПЦ протестував проти цього рішення. 
Також напередодні війни за даними ЗМІ, Новинський літаком виїхав з України. 
 
Як повідомляла УМ, фракція  «Слуга народу» звернеться до керівництва Верховної Ради з проханням позбавити  депутатського  мандату нардепа- колаборанта Олексія Ковальова.