У Зеленського пропонують деімперіалізацію після того, як путін порівняв себе з Петром І

13:37, 10.06.2022
У Зеленського пропонують деімперіалізацію після того, як путін порівняв себе з Петром І

Путін порівняв себе із Петром 1 і заявив про повернення земель

Після того, як президент країни-агресорки Володимир Путін порівняв себе із царем Петром I та самовдоволено заявив, що «також повертає та закріплює території Росії», у Офісі президента України відреагували на такі маніакальні викиди.
 
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Росію потрібно негайно «деімперіалізувати».
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє радник голови ОП Михайло Подоляк у Твітері.
 
Він зазначив, що відверті зізнання у захопленні земель вкотре доводять те, що вже давно добре відомо усьому світу.
 
«Порівняння Путіна себе з Петром I та визнання у захопленні земель знову доводять, що не було ніякого "конфлікту", є лише криваве захоплення країни під надуманими приводами та геноцид українського народу. 
 
Сьогодні треба говорити не про «збереження обличчя» Росії, а про її негайну «деімперіалізацію»»,—сказав Подоляк.
 
Нагадаємо, це – пряме посилання на слова президента Франції Еммануеля Макрона, який занадто багато спілкується з Путіним телефоном. Кілька разів з його вуст лунали відверто шокуючі заяви, неприпустимі для української сторони.
 
Спершу він запропонував Володимиру Зеленському поступитися суверенітетом України, аби "зберегти обличчя" Путіну. Згодом Макрон відзначився ще одним дивним закликом. Французький лідер закликав країни заходу "не принижувати Росію", щоб після закінчення війни в Україні вона могла б вийти з ізоляції.
 
9 червня Володимир Путін зустрівся з молодими підприємцями Росії та розповів їм, що думає про геополітичне влаштування світу. Він вважає, що претендувати на лідерство в епоху змін може лише та країна та народ, яка забезпечить свій суверенітет.
 
 
 
 
Диктатор розділяє країни на суверенні та колонії, і переконаний, що жодних проміжних станів не існує. Колонії ж не мають шансів вижити у жорсткій геополітичній боротьбі, яка, на думку Путіна, була завжди.
 
Так, він провів аналогію з Петром I, який унаслідок тривалої Північної війни загарбав частину Швеції. Однак, Путін вважає, що це було актом "повернення своїх земель". Байдуже, що ті території не визнавали за Росією і не вважали Петербург її новою столицею. Головне, що цар «повертав та закріпляв своє».
 
Далі маразм лише міцнішав, адже російський лідер недвозначно заявив, що на його долю також випало повертати та закріплювати. Очевидно, маючи на увазі повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, окупацію територій, грабежі, катування, зґвалтування, вбивства мирних жителів та інші воєнні злочини РФ. 
 
І лише цей шлях зможе привести Росію до успіху та кращого життя.
 
Подоляк вважає, що така заява Путіна вкотре довела, що жодного "конфлікту" не було – є лише криваве захоплення країни та геноцид українців.
 
Як повідомляла УМ, на путіна вчинили невдалий замах представники Кавказу.