Головнокомандувач ЗСУ Залужний закликав партнерів не зволікати з доставкою зброї

14:58, 26.05.2022
Головнокомандувач ЗСУ Залужний закликав партнерів не зволікати з доставкою зброї

Українські військові відбивають атаки ворога, однак потребують зброї дальньої дії

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагадав, що  кожен день затримки постачання озброєння коштує життя українських воїнів, які собою захищають  світ від рашизму. Тому не можна зволікати ні на мить. 
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.
 
«Нам дуже важко, але ми стоїмо. Ми боремося за кожну ділянку фронту, за кожний населений пункт. Вибивати ворога з нашої землі нам допомагає західне озброєння і техніка. Ми вдячні за надану міжнародну технічну допомогу. Водночас, ми дуже потребуємо зразків озброєння, які дадуть можливість уражати противника на великій відстані»- зазначив Залужний в повідомленні.
 
Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський розповів, що у східному регіоні російські загарбники намагаються наступати, обстрілюють села й завдають ракетно-бомбові удари.
 
У НАТО побоюються ризику виникнення прямої конфронтації з РФ, оскільки із початком постачання  Україні цього озброєння, РФ наважиться на військові заходи у відповідь. Тому там вирішили  деякі види озброєння не постачати. Насамперед йдеться про танки та бойові літаки.
 
Як повідомляла УМ, 30 травня розпочнеться саміт лідерів Європейського Союзу.  Там вони представлять новий пакет військової та фінансової допомоги Україні, а також назвуть свої пропозиції щодо посилення антиросійських санкцій. У проєкті рішення міститься обіцянка продовжувати озброювати та фінансувати Україну на тлі російських «звірств, страждань і руйнувань».