З Харківщини виводять знекровлені підрозділи російських окупантів

10:40, 12.05.2022
З Харківщини виводять знекровлені підрозділи російських окупантів

Російські окупанти відступають на харківському напрямку. (facebook.com/mod.mil.rus)

Військове керівництво росії змушене виводити військові окупаційні підрозділи з Харківської області для реорганізації та поповнення своїх сил після важких втрат.

 

Тим самим Кремль мовчки «визнає» власну нездатність захопити хоч одне ключове місто. Харків виявився для загарбників «не по зубах». Ворог фактично тікає з цього напрямку.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, оприлюдненому в четвер.

 

«Українські сили продовжують контратаки на північ від Харкова, відбивши кілька міст і сіл у напрямку російського кордону. Пріоритет операцій Росії на Донбасі зробив підрозділи, дислоковані на Харківщині, вразливими для мобільних та високомотивованих українських контратакуючих сил», - йдеться у повідомленні.

 

За даними британських спецслужб, виведені з Харківської області сили після посилення, ймовірно, будуть розгорнуті на східному березі річки Сіверський Донець, сформувавши блокуючі сили для захисту західного флангу зосередження основних сил Росії та основних шляхів постачання операцій в районі Ізюму.

 

«Виведення російських військ із Харківської області є мовчазним визнанням нездатності Росії захопити ключові українські міста, де очікувався обмежений опір населення», - наголошують британські розвідники.

 

Раніше розвідка повідомляла, що Росія продовжує зусилля щодо зміцнення свого гарнізону на захопленому острові Зміїний у Чорному морі.

 

Як повідомляла «УМ», українська армія планує потужний контрнаступ. При цьому, місце удару стане шоком для російських загарбників.