Мер Кличко анонсував захист Києва новими системами ППО

16:53, 07.05.2022
Мер Кличко анонсував захист Києва новими системами ППО

Клично сподівається, що в найближчі дні в столиці буде додаткова протиповітряна оборона західного, натівського стандарту., (Фото з відкритих джерел)

Віталій Кличко,міський голова Києва натякнув, що незабаром у столиці розмістять більш сучасні системи протиповітряної оборони для захисту містян від повітряних атак російських окупантів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Кличко в інтерв’ю для «Радіо НВ».

 

«На жаль, поки що турбують нас всіх постійні повідомлення про загрози з повітря — ракетних обстрілів.

 

Прошу всіх дотримуватися вимог, спускатися в бомбосховища і не нехтувати цими правилами, тому що у будь-яку хвилину будь-який будинок нашого міста, на жаль, поки що може бути обстріляний.

 

Сподіваємося, що у найближчі дні буде додаткова протиповітряна оборона західного, натівського стандарту, яка ще більше захищатиме наше повітря», - заявив Кличко.

 

Міський голова столиці переконаний, що малий і середній бізнес відновлять свою роботу повністю впродовж місяця, якщо буде відносно спокійно з обстрілами й безпековою ситуацію в Київській області.

 

За його словами, військові контролюють ситуацію на кордонах і в області.

 

Кличко наголосив, що мотивація та плани військового керівництва Києва не дозволять російським окупантам здійснити повторний наступ успішно.

 

Кличко у цьому ж інтерв’ю сказав, що після 9 травня мешканцям, які виїхали з Києва, можна потрохи повертатися.

 

Комендантську годину 8 і 9 травня в Києві вирішили зберегти такою, як і в попередні години: з 22 до 5 години ранку.

 

Із 16 травня в київському громадському транспорті планують відновити плату за проїзд, яку скасували в перший день широкомасштабного вторгнення російських військ.

 

На околицях Києва, особливо північно-західних районах, зберігається небезпека мінувань та нерозірваних снарядів.

 

Зауважимо, що до кінця травня уряд США розглядає можливість повернення дипломатичного персоналу посольства в приміщення в Києві. Перед цим своїх дипломатів до столиці повернули Велика Британія, Франція, Швеція, Чехія, Нідерланди, Туреччина та ще близько десятка країн.

 

Як повідомляла УМ, російська ракета, що влучила в житловий будинок у Шевченківському районі Києва, забрала життя журналістки  «Радіо Свободи» Віри Гирич.