Таке відчуття, що у росіян методичка по вбивству – Зеленський

00:09, 30.04.2022
Таке відчуття, що у росіян методичка по вбивству – Зеленський

Зеленський під час розмови з польськими ЗМІ. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський заявив про високі ризики припинення будь-яких переговорів із російською стороною, оскільки вони продовжують методично вбивати цивільних українців.

 

Як інформує Україна молода, про це Зеленський сказав під час розмови з польськими ЗМІ, передає Офіс Президента.

 

«Ризики того, що повністю закриються будь-які розмови, дуже високі. Саме через ті наслідки, які Росія залишає після себе, де б вони не були, а вони приблизно однакові. Таке відчуття, що у них методичка по вбивству, і вони однаково діють в тих чи інших територіях, які ми деокуповуємо і бачимо», - наголосив глава держави.

 

І відзначив, що зараз процес переговорів із російською стороною "дуже уповільнений".

 

«Тому що присутність і діалог у відеоформаті представників делегації є на якомусь рівні. Вони говорять, піднімають деякі питання. Але… якщо мене цікавить думка нашої сторони, нашої делегації, нас цікавить, що підготували наші дипломати й наші переговорники, то там я не хотів би, щоб ми грали в цей політичний театр одного актора. Вони там про щось говорять, але ми знаємо, що остаточно все вирішує одна людина», - сказав Зеленський.

 

На його думку, для вирішення важливих питань потрібні лише прямі переговори президентів України та рф.

 

«Коли вони щось підтверджують, наприклад, обмін – я в це не вірю. Вони підтверджують якийсь цивільний обмін, а потім щось зірвалося. Один раз, другий, третій. Це говорить про те, що відповідальність має у них одна людина. І тому тільки прямі перемовини і прямі домовленості про щось будуть виконуватися. Ось це моя віра і остаточне розуміння всього цього процесу», - акцентував Президент.

 

Він також пояснив, що чимало українців матимуть бажання здійснити швидку помсту російським окупантам, які скоїли масові вбивства в Україні, не чекаючи на правове засудження в міжнародних інституціях.

 

«Я знаю те, що в нас у суспільстві є люди, які їх будуть шукати всіх (російських військових, що масово вбивали цивільних українців – ред.). І тут нічого не зробиш. І це ніяка не погроза. Я кажу вам відверто: як батько, як чоловік. Я знаю, що таких людей у нас в Україні дуже багато.

 

І тим, як наші люди боролися і стояли зараз – вони все це вже доказали, що їх багато. Хтось буде чекати на міжнародний суд, а хтось буде чекати – як то кажуть – ночі. Ось і все», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.

 

І додав, що осуд міжнародної спільноти також є дуже важливим, аби в росії створили відчуття історичної провини і співпричетності до трагедії війни в Україні, подібно як німці відчувають провину за звірства нацистів під час Другої світової війни.

 

 

За його даними, правоохоронці знову знайшли масове поховання близько дев’яти сотень цивільних осіб на території Київщини, яка перебувала під російською окупацією в березні.

 

«Уявіть собі: було стільки вбитих, що, незважаючи, що вони спалили (частину трупів у крематоріях – ред.), знову знайшли могилу 900 людей у Київській області. 900 людей!

 

Скільки людей загинуло – ніхто не знає. Будуть наслідки, буде слідство, буде потім перепис населення. Треба ж знайти всіх цих людей (загиблих від рук російських окупантів – ред.) – ми ж не знаємо скільки!», - сказав Зеленський.

 

Як повідомляла «УМ», українська влада підрахувала, що близько 500 тисяч українців окупанти незаконно депортували до Росії.

 

Нагадаємо, що третій Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україна переможе у війні з Московією, а українці «очиститять від кацапів всю українську землю».