Росія планує окупувати весь Донбас та південь України

12:29, 22.04.2022
Росія планує окупувати весь Донбас та південь України

Російські окупанти тимчасово окупували українське Приазов'я і хижо поглядають на Північне Причорномор'я. (facebook.com/riamelitopo1)

У рф заявили про намір під час другої фази «спецоперації» окупувати весь Донбас, а також південь України для забезпечення сухопутного коридору до Криму.

 

Раніше російське керівництво усіляко заперечувало намір окупації України, а після поразки у Битві за Київ узагалі стверджувало, що їхньою метою лише вихід на адміністративні кордони Донеччини і Луганщини, бо ці території нібито належать терористичним "ДНР" і "ЛНР". 

 

Нині ж Кремль вперше публічно заявив про свій намір загарбати південь України. 

 

Як інформує УМ, наполеонівські плани Кремля озвучив виконувач обов'язків командувача військ Центрального військового округу Рустам Міннекаєв, повідомив російський «Інтерфакс».

 

«З початку другої фази спецоперації, вона вже почалася буквально два дні тому, одним із завдань російської армії є встановлення повного контролю над Донбасом та Південною Україною. Це дозволить забезпечити сухопутний коридор до Криму, а також впливати на життєво важливі об'єкти української економіки», – заявив Міннекаєв.

 

«Контроль над півднем України – це ще один вихід у Придністров'ї, де також є факти утисків російськомовного населення», – додав він.

 

Нагадаємо, ще місяць тому російський президент володимир путін говорив, що у нього «немає мети окупувати Україну».

 

До слова, аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що нинішній наступ росії на Донбасі навряд чи буде значно успішнішим, ніж попередні операції.

 

Видання Bloomberg з посиланням на джерела писало, що серед російських високопосадовців взагалі зростають сумніви, чи правильним було рішення володимира путіна розпочати війну.

 

Нагадаємо, у Мелітополі партизани знищили вже понад 100 російських окупантів. 

 

Як повідомляла УМ, на свою територію російські війська отримали наказ вивезти уламки збитих безпілотників «Байрактар» та українських гелікоптерів. Надалі їх хочуть використати для антиукраїнських провокацій.