Українське питання: путін провів кадрові «чистки» у ФСБ

11:43, 11.04.2022
Українське питання: путін провів кадрові «чистки» у ФСБ

путін розлючений провалом в Україні. (kremlin.ru)

Розлючений провалом в Україні президент рф володимир путін провів кадрові «чистки» у ФСБ.

 

 Під ці «чистки» потрапили щонайменше 150 офіцерів 5-ої служби, які займалися саме "українським питанням".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв з посиланням на власні джерела у Москві.

 

Зокрема, пан Грозєвзаявив в ефірі телеканалу "Популярна політика", що колишній керівник 5-ї служби вже два тижні не бере слухавку і з ним немає зв’язку.

 

Також журналіст розповів, що масштабні "чистки" йдуть і серед колишніх підлеглих генерал-полковника.

 

Так, за даними Грозєва, "українським питанням" в 5-й службі ФСБ займалися 150 офіцерів і "значну" їхню частину вже звільнили або ж навіть заарештували.

 

"Цікаво, що відбувається з людьми, які були в підпорядкуванні Бєсєди. Він же там не один був - там було, як вам казав, 150 офіцерів ФСБ, які займалися "українським питанням".

 

Можу сказати, що значна їхня частина, якщо не заарештована, то точно вже не працює в ФСБ. Чистка точно пройшла. За декілька днів, сподіваюся, Bellingcat зможе опублікувати щось конкретніше про долю цих людей", - розповів журналіст.

 

Нагадаємо, нещодавно радник голови Офісу президента Олексій Арестович в контексті новини про переведення керівника 5-ї служби ФСБ Росії Сергія Бесіди в СІЗО виразив впевненість, що там вже шукають винних у провалі війни проти України. Причому розглядаючи їх тільки як зрадників.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові вісті з колаборантських полів.