Книга катів: в Україні створять реєстр для розшуку і покарання російських варварів

00:55, 04.04.2022
Книга катів: в Україні створять реєстр для розшуку і покарання російських варварів

Володимир Зеленський обурений звірствами рашистів і вимагає покарання для катів. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський обіцяє, що в Україні створять спеціальну Книгу катів, до якої вноситимуть російських окупантів, причетних до злочинів в Україні.

 

Такий реєстр дозволить знаходити і карати російських нелюдів, які знущалися над цивільними мешканцями України і вбивали їх.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні в ніч на понеділок, після того як весь світ дізнався про звірства рашистів на Київщині, зокрема, у Бучі, Гостомелі та в Ірпені.

 

Так, Президент ухвалив рішення про створення спеціального механізму правосуддя в Україні для розслідування та судового розгляду кожного злочину окупантів на території нашої держави.

 

Суть цього механізму – спільна робота національних та міжнародних фахівців: слідчих, прокурорів та суддів. Цей механізм допоможе Україні та світу притягнути до конкретної відповідальності осіб, які розв'язали або будь-яким чином брали участь у цій страшній війні проти українського народу та у злочинах проти людей.

 

«Кожен винний у таких злочинах буде внесений у спеціальну Книгу катів, буде знайдений і покараний», - пообіцяв Зеленський. І додав, що МЗС, Офіс генпрокурора, Нацполіція, СБУ, розвідка та інші структури повинні спрямувати всі зусилля на те, щоб цей механізм запрацював негайно.

 

Глава держави також закликав усіх українських громадян і друзів України у світі долучитися до цієї роботи й допомогти встановленню справедливості.

 

«Воєнні злочини в Бучі та інших містах під час російської окупації будуть предметом розгляду і в Раді Безпеки ООН у вівторок», – повідомив він.

 

На його переконання, час зробити все, щоб воєнні злочини російських військових, які відкрилися в Бучі та інших містах, стали останнім проявом цього зла на землі.

 

«Сотні вбитих людей. Закатованих, розстріляних мирних людей. Тіла на вулицях. Замінована територія. Заміновані навіть тіла убитих! Повсюдні наслідки мародерства. На нашій землі побувало концентроване зло. Вбивці. Кати. Ґвалтівники. Мародери. Які називають себе армією. І які заслуговують тільки на смерть після того, що вони зробили», - наголосив Зеленський.

 

 

Президент України хоче, щоб мати кожного російського солдата побачила тіла вбитих людей у ​​Бучі, Ірпені, Гостомелі:

 

«Що вони зробили? Навіщо їх убили? Що зробив чоловік, який їхав вулицею велосипедом? Навіщо катували до смерті звичайних мирних людей у ​​звичайномумирномумісті? Навіщодушилижінокпіслятого, яквиривалиунихізвухсережки? Якможнабулоґвалтуватижінок та вбивати їх на очах у дітей? Знущатися з їхніх тіл навіть після смерті? Навіщо давити танками тіла людей? Що зробило вашій Росії українське місто Буча?».

 

На його думку, росія тепер сприйматиметься через призму вбитих її військовими мирних мешканців Бучі, Ірпеня та Гостомеля.

 

«Це ваш образ. Ваша культура та людська подоба загинули разом з українцями та українками, до яких ви прийшли. Ось такі накази. Ось таке виконання. І солідарна відповідальність. За ці вбивства, за ці тортури, за ці відірвані вибухами руки, що лежать на вулицях. За постріли у потилицю пов'язаним людям», - каже глава держави.

 

І додав, що українці мають усвідомлювати: хоча ворога й вигнали з території декількох областей, але під контролем російських військ ще залишаються окуповані райони інших областей.

 

«І після вигнання окупантів звідти можуть відкритися ще страшніші речі. Ще більше смертей і знущань. Бо така природа російських військових, які прийшли на нашу землю. Це виродки, які не вміють інакше. І такі в них були накази», - додав Президент.

 

Зеленський також запросив есканцлерку ФРН Ангелу Меркель і експрезидента Франції Ніколя Саркозі до Бучі, щоб вони побачити наслідки їхньої співпраці з Путіним і полвтики поступок росії.

 

 

Як повідомляла «УМ», правоохоронці вивезли на судмедекспертизу 410 тіл вбитих мирних мешканців зі звільнених від окупантів районів Київщини.

 

Президент Франції Еммануель Макрон, побачивши, які звірства чинили в Бучі на Київщині російські окупанти з мирними українцями,  заявив, що влада Кремля повинна відповісти за військові злочини і має бути покарана.