Екснардеп Царьов підозрюється у держзраді: йому загрожує довічне ув'язнення

17:09, 26.03.2022
Екснардеп Царьов підозрюється у держзраді: йому загрожує довічне ув'язнення

Екс-регіоналу Царьову, який запропонував здати Кривий Ріг рашистам, висунули підозру в держзраді (Скріншот відео)

Колишній народний депутат від "Партії регіонів" Олег Царьов підозрюється в підтримці дій РФ і закликах змінити державний кордон України,


Як інформує Україна молода, про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова у Фейсбуці.


«Царьов неодноразово пропагував проти інтересів держави, депутатом якої працював. Для Царьова війна в Україні - саме те. Для нього українські людські життя нічого не варті», — зазначила генпрокурорка. — Нещодавно Царьов звернувся до Олександра Вілкула і запропонував йому здати український Кривий Ріг агресору з РФ, в результаті чого був вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом.. Нагадаю, що відправляти воєнних злочинців в захопливу подорож на кораблику вздовж російського фарватера вже не вважається образою».


Іншими словами, зазначила генпрокурор, «складно сказати, що саме не встиг зробити Царьов в інтересах злочинного режиму РФ проти громадян України і суверенітету нашої Батьківщини». 


Звертаючись до екснардепа, генпрокурор зазначила:

 

«Царьов О.А., віднині ви підозрювана особа у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111–1 КК України – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями», – повідомила Венедіктова.


За її словами, наслідки за подібні злочини, «безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі – довічне ув’язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюсь, рішення буде справедливим».


Нагадаємо, колишній український нардеп Олег Царьов, який звинувачується у державній зраді через колабораціонізм із Росією під час захоплення Криму, переховувався в РФ – а під час війни прийшов із окупантами в Україну. 


Він звернувся до Юрія та Олександра Вілкулів, які зараз очолюють Кривий Ріг, і запропонував їм «піти на співпрацю з російською армією». Мовляв, це шанс зберегти місто і життя людей. 


Раніше екснардеп від Партії регіонів Олег Царьов пропонував розділити Україну. Він заявив, що у 2014 році Росія захопила дуже мало української території. 


Кримінальне провадження проти Царьова було відкрито за ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) і ч.3 ст.109  (дії, спрямовані на захоплення державної влади) ККУ.


Як повідомляла УМ, колишній мер Ізюма Харківської області Олександр Божков разом із поплічниками розпочав співпрацю з російськими окупантами. Зокрема, зрадники інформують РФ про розташування військ ЗСУ.