Війна в Україні змінить історію XXI століття – Байден

15:56, 26.03.2022
Війна в Україні змінить історію XXI століття – Байден

Джо Байден під час зустрічі міністрів закордонних справ і оборони України і США у Варшаві. (facebook.com/POTUS)

Президент США Джо Байден запевняє, що Сполучені Штати будуть з Україною абсолютно в усьому до перемоги над російськими загарбниками.

 

На його думку, події в Україні змінять історію ХХІ століття.

 

Як інформує Україна молода, про це Байден сказав під час зустрічі міністрів закордонних справ і оборони України і США.

 

Слова президента США переповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час включення у Фейсбуці з Варшави у суботу.

 

«Він приєднався до нас з двох причин – в розвиток свого діалогу з Президентом Зеленським, а також тому, що хотів у нашій особі – мене і Олексія Резнікова висловити свою повагу і захоплення усіма українцями, які чинять опір російському агресору», - сказав глава МЗС України.

 

За його словами, сторони дуже докладно говорили про Маріуполь.

 

«Я хочу. щоб кожен, хто зараз боронить Маріуполь, знав, що ми разом з партнерами робимо все можливе, щоб допомогти вам», - передав слова Байдена пан Кулеба.

 

І додав, що може публічно поділитися двома меседжами, висловленими Президентом Байденом:

 

«Ми говорили з 2014 року, що це не війна росії проти України – це війна тиранії проти вільного світу, і сьогодні Президент Байден так і сказав: «Те, що відбувається в Україні, змінить історію ХХІ століття. І ми спільними зусиллями досягнемо того, щоб ця зміна була на користь України і демократичного світу».

 

Друге – це слова Президента Байден, що США непохитно будуть з Україною абсолютно в усьому до нашої перемоги. Ніщо не змусить США відвернутися від України або послабити підтримку України. Навпаки, ця підтримка лише зростатиме».

 

Міністр додав, що Байден спільно з міністром оборони Остіном Ллойдом та державним секретарем Ентоні Блінкеном висловили своє особисте захоплення мужністю і незламністю кожного українця.

 

Дмитро Кулеба запевнив, що жоден партнер не зробив стільки, скільки зробили США. Увесь обсяг допомоги та підтримки не може бути наразі оприлюднений для ЗМІ, за словами міністра.

 

 

Зауважимо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр оборони Олексій Резніков провели у Варшаві перемовини у форматі 2+2 з американський колегами Ентоні Блінкеном і Ллойдом Остіном. До зустрічі приєднався Президент США Джо Байден.

 

Під час цієї зустрічі було порушено питання запровадження подальших санкцій США та західних урядів проти РФ.

                      

Як повідомляла «УМ», напередодні у Жешуві Джо Байден не приховувував свого захвату від українців та їхньої мужності під час опору російським окупантам. За його словами, «українці неймовірні, вони мають хребет».