Уряд Данії готовий направити своїх миротворців в Україну

18:04, 18.03.2022
Уряд Данії готовий направити своїх миротворців в Україну

Данія є країною НАТО, її військовослужбовці наразі не беруть участі у війні на території України. (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Данії Мортен Бьодсков заявив, що Данія готова спорядити своїх солдатів до миротворчої місії в Україні.

 

На думку Бьодскова, завдяки своєму досвіду, данські миротворці допоможуть зупинити війну в Україні. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Euractiv. 


Очільник оборонного відомства Данії виступив з такою заявою після того, як уряд Польщі наголосив на потребі розгортання миротворчої місії в Україні. Уряд Данії готовий спрямувати своїх солдатів до миротворчої місії в Україні, зауважив Бьодсков. 


«Якщо миротворча місія буде розпочата, Данія готова долучилися до неї. У нас є багато досвіду в участі в миротворчих місцях, тому ми зможемо допомогти», – сказав міністр оборони.


Оскільки Данія є країною НАТО, її військовослужбовці наразі не беруть участі у війні на території України.

 

Проте прем’єр-міністр держави Метт Фредеріксен минулого тижня заявив, що не існує жодних законних підстав для обмежень поїздок данських добровольців, які мають бажання допомагати українським військовим у боротьбі проти російських окупантів.


Нагадаємо, до України прибула чергова партія озброєння з Данії. Країна передала 2,7 тисячі одиниць протитанкових гранатометів.


Раніше, перша країна НАТО закликала світ закрити небо над Україною. Парламент Естонії ухвалив рішення із закликом до країн-членів Організації Об’єднаних Націй про закриття неба над Україною від російсько-окупаційних військ. 
 

Як повідомляла УМ, Сейм Латвії  підтримав закриття неба над Україною від Росії. Це вже третя країна після Естонії й Литви, яка схвалила такий заклик, щоб уберегти життя людей.