Київ вистоїть: українська армія перейшла у контрнаступ

11:03, 16.03.2022
Київ вистоїть: українська армія перейшла у контрнаступ

Українські військові ведуть успішні наступальні бої (facebook.com/CinCAFU)

Збройні сили України протягом ночі вели наступальні бої. Операція проходить успішно: знищено “достатньо багато” військової техніки російських загарбників та особового складу. Головне стратегічне завданння - оборона Києва. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний у середу. 

 

«Оборона Києва - наше стратегічне завдання. Основне навантаження несуть підрозділи Сухопутних військ Збройних Сил України. Разом з ними захищають столицю підрозділи Сил територіальної оборони, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій ЗС України та інших військових формувань держави. До захисту столиці масово долучаються самі містяни.  Київ вистоїть!», - наголосив Валерій Залужний, передає Генштаб ЗСУ. 

 

Тоді як радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко повідомив в ефірі єдиного телемарафону:

 

“Сьогодні цілу ніч були артилерійські бої, цілу ніч українська армія вела наступальні дії, цілу ніч той, хто живе в Києві, на західній частині особливо і в наближених населених пунктах, вони не могли цього не чути просто. Станом на зараз із того, що можу я говорити, в цілому все іде нормально, в цілому. Я буду дуже акуратно говорити, ми знищили достатньо багато військової техніки, достатньо багато живої сили. Більш точні дані буде оприлюднювати трішки пізніше Генеральний штаб, але станом на зараз в цілому операція іде нормально”.


Він також поінформував, що сьогодні близько шостої ранку російські окупанти знову обстрілювали місто Київ.


“ППО спрацювало, була збита як мінімум одна ракета…”, - сказав радник міністра МВС.


За його словами, внаслідок обстрілів стався обвал верхніх поверхів двох житлових будинків, де наразі працюють пожежники та рятувальники.


“Про жертви будемо говорити трішки пізніше”, - уточнив Денисенко.


Як відомо, зранку 16 березня внаслідок ворожого обстрілу і потрапляння уламків снаряду стався обвал у 12-поверховому житловому будинку в Шевченківському районі столиці, за попередніми даними, двоє людей постраждали. Також частково пошкоджено сусідній 9-поверховий будинок.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що захисникам України вдалося зупинити російського агресора, тож наші війська переходять у контрнаступ.