США готові притягнути Путіна до відповідальності – Ентоні Блінкен

08:32, 16.03.2022
США готові притягнути Путіна до відповідальності – Ентоні Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен. (edition.cnn.com)

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив готовність Сполучених Штатів притягнути президента рф путіна до відповідальності за воєнні злочини в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це йшлося у розмові пана Блінкена з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

 

"Спілкувався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

 

Я підтвердив постійну підтримку Сполученими Штатами українського народу та готовність притягнути Путіна до відповідальності за його невиправдане та нелюдське бомбардування України", - написав держсекретар США у своєму Twitter.

 

Тоді як Дмитро Кулеба прокоментував розмову так:

 

"Вдячний США за новий пакет персональних санкцій проти російських чиновників.

 

Я також наголосив на необхідності посилення економічного тиску на Росію. Ми обоє погодилися, що важливо забезпечити безпеку ядерних об’єктів в Україні".

 

Серед іншого пан Блінкен заявив у інтерв'ю CNN, що незалежна Україна буде існувати "набагато довше", аніж російський президент путін.

 

"По-перше, Україна, незалежна Україна будже існувати набагато довше, ніж  Владімір Путін. Так чи інакше, Україна залишиться, а в якийсь момент Путіна вже не стане", – заявив  держсекретар США.

 

І додав, що наразі Сполучені Штати намагаються запобігти якомога більше смертей і руйнувань.

 

"Справжнє питання полягає в тому, скільки смертей і руйнувань зараз завдає російська агресія. І  це те, над чим ми працюємо, наскільки можемо - обмежити, зупинити, покласти край війні, яку проводить Росія", – заявив Блінкен.

 

Він сподівається, що смерті та руйнуванню "рано чи пізно" будуть покладені край.

 

"Ми робимо це завдяки підтримці, яку надаємо Україні щодня. Ми робимо це завдяки тиску, який щодня чинимо на Росію",- резюмує Блінкен.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає виділення для України $13,6 млрд.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у Гаазі. Які перспективи засудити російського воєнного злочинця