Ющенко про сценарії закінчення війни: Маємо вигнати останнього москаля

22:15, 11.03.2022
Ющенко про сценарії закінчення війни: Маємо вигнати останнього москаля

Віктор Ющенко вважає, що Путіна не можна лишати при владі. (facebook.com/president.ukraine)

Третій президент України Віктор Ющенко назвав ймовірні сценарії закінчення війни України з Росією.

 

На його думку, перемога Росії над Україною, або поразка Кремля з подальшим втриманням Володимира Путіна при владі буде катастрофою для всього світу.

 

Як інформує Україна молода, про це Ющенко сказав у інтерв'ю BBC Radio 4 у п’ятницю.

 

«Хтось гадає – як закінчиться війна, за яких умов. Війна закінчиться у двох випадках – чи ми виженемо з України останнього москаля, але це буде часткова перемога у цій війні, бо ще залишається поневолена Росія, поневолена нація.

 

Якщо вона продовжить існування під егідою Путіна, це буде катастрофа для всього світу.

 

Є й другий варіант, теоретичний, що війна закінчиться тоді, коли помре останній український герой», - каже Ющенко.

 

Напередодні другий президент України Леонід Кучма прокляв Росію. На його думку, Україна перемагає російського ворога і цього не зупинити.

 

Звернення Кучми оприлюднила його речниця Дарка Оліфер.

 

«За все своє довге життя я ніколи не відчував стільки гордості, болю та гніву, як за ці дні. Хоча інколи здається, що і наша земля, і наші серця палають у вогні вже не 15-й день, а цілу вічність. Що вже цілу вічність росіяни бомблять Харків і Чернігів, Суми та Київ, Житомир та Миколаїв. Що вже цілу вічність за наказом Путіна вбивають українських дітей та породіль. Що вже цілу вічність триває звіряча облога Маріуполя. Що вже цілу вічність мешканці Ірпеня, Бучі, Ворзеля ховаються у підвалах від обстрілів російських нацистів», — заявив 83-річний політик.

 

Кучма підкреслив, що залишається в Україні, і закликав земляків боронити батьківщину «без поділу на партійні колони, без особистих інтересів та старих чвар, об'єднавшись навколо прапора, армії, президента».

 

Він також звернувся до країни-агресора, згадавши назву своєї книги: «Україна — не Росія. І ніколи не стане Росією. Не дочекаються. Ми вже перемагаємо. І цього не зупинити. А на адресу РФ скажу лише, що приєднуюсь до слів моїх співвітчизників, які в один голос кажуть: будьте вы прокляты!»

 

Як повідомляла «УМ», на початку війни з Росією Віктор Ющенко різко розкритикував російських загарбників, а на адресу Путіна написав: «Іди ти на х*й!».