Президент Казахстану закликав Путіна до компромісу з Україною

16:31, 02.03.2022
Президент Казахстану закликав Путіна до компромісу з Україною

Касим-Жомарта Токаєв провів телефонну розмову з Володимиром Путіним (akorda.kz)

Президент Казахстану Касим-Жомарта Токаєв провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним і закликав того до пошуку компромісу з офіційним Києвом.

 

Як передає Україна молода, про це йдеться на сайті президента Казахстану.

 

"Глави держав обговорили актуальні питання, що стосуються економічного становища двох країн та двостороннього співробітництва у торговельно-економічній сфері.

 

Під час обговорення ситуації навколо України Касим-Жомарт Токаєв наголосив на винятковій важливості досягнення компромісних угод у ході переговорів", - йдеться у повідомленні.

 

Водночас екс-глава Комітету нацбезпеки Казахстану Альнур Мусаєв повідомив, що Таджикистан і Киргизстан здали позиції під тиском Путіна і нададуть йому допомогу у війні проти України.

 

За даними пана Мусаєва, на конфідеційному рівні Таджикистан і Киргизстан висловили готовність надати РФ військову допомогу:

 

"Військова техніка, боєприпаси, а також частково російський контингент із цих Центрально-азіатських республік вивозиться до РФ для застосування його на війні".

 

З боку Росії також чиниться безпрецедентний тиск на Казахстан із вимогою стати на її бік у війні проти України.

 

За останніми заявами Токаєва, зазначив Мусаєв, помітно, що влада Казахстану також готова в режимі таємності надати допомогу Росії.

 

Як повідомляла «УМ», російське військово-політичне керівництво демонструє тотальне незнання реальних настроїв в Україні.