Резніков і Залужний обіцяють ворогу пекло на українській землі

18:06, 12.02.2022
Резніков і Залужний обіцяють ворогу пекло на українській землі

Кожен, хто бодай один раз дивився в очі нашим воїнам, впевнений — повторення 2014 не буде. (mil.gov.ua)

Міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевняють українців, що Збройні сили дадуть гідну відсіч окупантам, якщо ті наважаться на наступ.

 

На адресу ж ворогів вони коротко зазначили англійською: «Welcome to hell!» (Ласкаво просимо до пекла! – переклад).

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у спільній заяві міністра оборони і Головнокомандувача ЗСУ, оприлюдненій на сайті оборонного відомства у суботу.

 

«Готові зустріти ворогів і не з квітами, а зі Стінгерами, Джавелінами та NLAW. Welcome to hell!», - заявляє військове керівництво.

 

                                                        Залужний і Резніков в районі ООС. 

 

За словами Резінкова, армія і добровольці змогли вистояти у 2014 році, коли "брат" нахабно встромив ножа у спину.

 

«Тоді багато хто психологічно не був готовий чинити опір тому, з ким вчора сидів за одним столом. Зараз ситуація зовсім інша. У Кремлі це точно знають, і це важливий елемент стримування… Кожен, хто бодай один раз дивився в очі нашим воїнам, впевнений — повторення 2014 не буде, агресору не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків, ані будь яке інше місто. Не сумнівайтеся — ЗСУ абсолютно готові до відсічі і не віддадуть українські землі!», - наголосив глава Міноборони.

 

І додав, що багато країн зараз по-справжньому усвідомили небезпеку дій Росії і емоційно це переживають, водночас Україна пройшла через це ще 8 років тому.

 

Резніков нагадує, що сьогодні Україна має безпрецедентну підтримку з боку міжнародних партнерів, зокрема, це стосується постачання зброї, що підвищило спроможності ЗСУ дати відсіч агресору - протягом місяця від різних країн отримано майже 2000 тон сучасного озброєння, боєприпасів і засобів бронезахисту.

 

Наразі українські воїни вже пройшли навчання і готові застосовувати весь цей арсенал засобів для захисту країни від загарбників.

 

 

У свою чергу Валерій Залужний нагадав, що українське військо налічує 420 тисяч українських воїнів, які дивилися в очі смерті, усі вони фахівці своєї справи та патріоти, і готові стати на захист рідної землі.

 

«Запевняю, Збройні Сили України готові до відсічі. Ми проводимо і будемо проводити навчання. Вже зараз на полігонах по всій території нашої країни проводиться активна фаза командно-штабних навчань „Заметіль-2022“. Ми постійно підвищуємо свої оборонні спроможності, злагодженість підрозділів та військову майстерність.

 

Ми створили бойові порядки і встигли у стислі терміни розгорнути Сили тероборони та озброїли їх ПТРК і ПЗРК, проводимо підготовку інструкторів — операторів ПТРК „Корсар“ і „Стугна-П“ для навчання особового складу Сил ТрО ЗСУ. Ми посилили оборону Києва. Ми пройшли війну і належну підготовку. Відтак, готові зустріти ворогів і не з квітами, а зі Стінгерами, Джавелінами та NLAW. Welcome to hell!», — заявив Головнокомандувач ЗСУ.

 

Генерал-лейтенант також наголосив: «Ми не віддамо ні клаптика Української землі!».

 

За словами Резінкова і Залужного абсолютно всі ймовірні сценарії розвитку дій у війську прораховують і готові до них. І закликали українців зберігати спокій та підтримувати свою армію.

 

За даними військових, Україна має найбільш потужну армію в Україні за останні 15 років і найпотужнішу армію в Європі, наше військо очолюють бойові генерали і офіцери.

 

Міністр оборони додав, що наразі лунають вже далеко не вперше за останні півроку «оголошення» про початок широкомасштабного вторгнення Росії, і варто сприймати їх як додатковий спосіб зруйнувати наміри ворога.

 

І наголосив, що ситуація контролюється українською розвідкою, армією і дипломатами. До того ж, в режимі 24/7 Україна координує свої дії з провідними державами світу. Такого єднання провідних демократій не було вже десятки років.

 

«Що робити наразі? Зберігати спокій, підтримувати Збройні Сили і дипломатів. Саме спокій зараз — головна зброя, яка може забезпечити нам надійний фундамент для оборони. Продовжувати звичайне життя, працювати — це забезпечувати нормальну економічну діяльність, а отже і можливість Збройних Сил захищати країну так і стільки, як і скільки потрібно. Зберігайте спокій і на своєму рівні робіть те, що від вас залежить, щоб ми всі разом ставали сильніше», — підсумував пан Резніков.

 

Як повідомляла «УМ», президент Володимир Зеленський вважає, що Україна має розраховувати виключно на себе і на своїх громадян в контексті загрози можливого російського вторгнення.