Зеленський під час навчань МВС на Херсонщині: «Ми повинні розраховувати на себе»

15:21, 12.02.2022
Зеленський під час навчань МВС на Херсонщині: «Ми повинні розраховувати на себе»

Тактико-спеціальні навчання МВС тривають у критичній близькості до адміністративної межі з окупованим Кримом. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна має розраховувати виключно на себе і на своїх громадян в контексті загрози можливого російського вторгнення.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський сказав, коментуючи питання українських та іноземних журналістів під час прес-брифінгу за результатами тактико-спеціальних навчань МВС у Каланчаку на Херсонщині у суботу.

 

Так, коли президента запитали англійською мовою про те, чи вважає він ймовірним, що вторгнення Росії може статися наступного тижня і чи можливі бомбардування Києва, глава держави сам переклав запитання, уникнувши згадки про Київ.

 

Водночас, ще один іноземний кореспондент спробував уточнити: чи вірить українська влада даним американської розвідки про можливість скорого нападу Росії. На це пан Зеленський відповів, що Київ вдячний усім своїм партнерам за допомогу та інформацію, проте також покладається і на дані української розвідки.

 

 

Президент також нагадав, що Україна перебуває у стані війни з Росією від 2014 року, тож можливість нападів з боку Росії не буде для України несподіванкою.

 

На його думку, так само не повинні бути неочікуваними і заворушення в середині України. Мовляв, «сюрпризи можуть бути у будь-який момент».

 

І додав, що більша частина інформації, що розповсюджується останніми днями, має панічний характер. «Поки що повномасштабної війни в Україні немає», - заявив президент.

 

За його словами, дипломатичний шлях єдиним шляхом для деескалації конфлікту.

 

 

Зауважимо, що тактико-спеціальні навчання МВС тривають у критичній близькості до адміністративної межі з окупованим Кримом. У них беруть участь понад тисячу правоохоронців, спецтехніка і вертолітна група.

 

 

При цьому, навчання відбуваються одночасно на території селищ Каланчак та Новоолексіївка.

 

Згідно з легендою навчань, правоохоронці відпрацьовують реагування на факти незаконного перетину пунктів пропуску, спробу знищення дамби, яка блокує постачання води до Криму, звільнення захоплених адмінбудівель, ліквідацію озброєних груп.

 

 

Як повідомляла «УМ», заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому українцям не варто боятися агресивних планів Росії у нинішній ситуації.