Лукашенко погрожує Україні війною у разі наступу ЗСУ на Донбасі

17:51, 06.02.2022
Лукашенко погрожує Україні війною у разі наступу ЗСУ на Донбасі

Диктатор Лукашенко і пропагандист Соловйов. (belta.by/president)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко обіцяє, що білоруська армія буде діяти спільно з російською проти України, якщо офіційний Київ зважиться на наступ на Донбасі.

 

Тим самим він у чергове висловив військові погрози на адресу України за останні два дні.

 

Як повідомляє Україна молода, цього разу Лукашенко зробив агресивні заяви у інтерв’ю російському пропагандисту Володимиру Соловйову, яке цитує Белта у неділю.

 

"Небезпека одна - що вони (Україна, - ред.) зроблять дуже серйозні акції у напрямку Донецька та Луганська, Донбасу", - заявив білоруський диктатор.

 

І додав, що у такому разі Білорусь діятиме як і Росія. Лукашенко уточнив, що це буде спільна відповідь із російською армією.

 

"Звісно. Слухайте, що ми тут жарти жартуємо на південному кордоні сьогодні? Але не мені ж вам пояснювати", - додав він.

 

Відповідаючи на питання, чи є шанс зараз не воювати, Лукашенко сказав: "Є, все залежатиме від них. Від влади. Від армії української". Водночас він вважає, що "не Україна, а американці їх штовхають на війну".
 
"Дуже правильно все зроблено президентом Росії, я це підтримую. Ми намалювали червоні лінії. Наступив на червону лінію – отримуй!" – сказав він.
 
"Отримуй що? Ракетний удар по території України?" – уточнив ведучий. "І не тільки. Все, що тільки є", – пояснив Лукашенко.
 
 

Також Лукашенко заявив, що Україна може через 10-15 років стати частиною єдиного оборонного та економічного простору з Росією та Білоруссю.

 

Важливість спільного оборонного простору Лукашенко пояснив тим, що "та Казахстан та ОДКБ це довели".

 

"Ви знаєте, Білорусь уже там, гадаю, що для Казахстану був хороший урок. Якщо ви кажете термін 15 років, впевнений, що там буде Україна, якщо ми не наробимо помилок", – заявив він.

 

Також Лукашенко обізвав президента України Зеленського "безголовим", мовляв, той нібито "не має стрижня". 

 

Нагадаємо, що зараз у Республіці Білорусь відбуваються спільні білорусько-російські навчання "Союзна рішучість-2022".

 

Як повідомляла «УМ», раніше Лукашенко запевнив, що разом із Росією вони «обов’язково повернуть Україну в лоно нашого слов’янства».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін спить і бачить Україну окупованою