Україна не несе загрози Росії – Столтенберг

08:14, 08.01.2022
Україна не несе загрози Росії – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. (facebook.com/NATO)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що Північноатлантичний Альянс має бути готовим до провалу діалогу між Росією та Заходом.

 

Як інформує Україна молода, про це Столтенберг завив на прес-конференції у Брюсселі після відеозустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО.

 

«Ми докладемо всіх зусиль, щоб забезпечити політичний шлях для запобігання застосуванню сили, але водночас ми маємо бути готовими до того, що діалог не вдасться.

 

Ми надсилаємо Москві чіткі сигнали про те, що якщо вона застосує силу, будуть серйозні наслідки — санкції економічні та політичні», - сказав генсек НАТО.

 

За його словами, Альянс стурбований тим, що існує реальний ризик воєнного конфлікту, якщо дипломатичні зусилля щодо деескалації кризи зазнають невдачі.

 

Столтенберг додав, що вимоги Москви є неприйнятними і що Захід продовжить підтримувати Україну.

 

«Сама ідея про те, що Україна є загрозою для Росії, перевертає все з ніг на голову. Україна не несе загрози Росії», - сказав генсек НАТО.

 

І додав, що сама ідея демократичної, стабільної України є викликом для РФ.

 

Зауважимо, що перед тим очільники зовнішньополітичних відомств держав-членів НАТО на позачерговому відеозасіданні 7 січня погодилися, що Альянс залишиться на твердій позиції щодо свого розширення та права України вступити до НАТО.

 

Наступного тижня НАТО проведе зустріч з Україною напередодні своїх переговорів з РФ.

 

Як повідомляла «УМ», посли країн G7 (Велика сімка) оголосили пріоритети реформ в Україні на 2022 рік.