Віцепрезидентка США Камала Гарріс попередила Росію про «небачені санкції»

12:35, 27.12.2021
Віцепрезидентка США Камала Гарріс попередила Росію про «небачені санкції»

Віцепрезидентка США Камала Гарріс. (facebook.com/KamalaHarris)

Віцепрезидентка США Камала Гарріс вперше прокоментувала російську загрозу нападу на Україну та попередила Путіна, що Вашингтон готовий застосувати «небачені санкції», у разі ескалації та нових агресій щодо України.

 

Як інформує Україна молода, про це Камала Гарріс заявила в інтерв’ю CBS News.

 

За розподілом відповідальності у чинній адміністрації, віцепрезидентка зазвичай не коментує зовнішньополітичні питання. Це її перша заява про російську загрозу стосовно України.

 

На запитання журналістки про те, що у Білому домі думають з приводу ймовірності "гарячої війни" у Європі найближчим часом, Камала Гарріс відповіла, що адміністрація продовжує прямі контакти з Кремлем.

 

"Президент, як вам відомо, нещодавно мав віртуальну зустріч з Путіним, і ми дуже чітко заявили, що Росія не повинна зазіхати на суверенітет України, що ми повинні відстоювати, і відстоюємо, її територіальну цілісність. Ми співпрацюємо із союзниками в цьому питанні, і дуже чітко дали зрозуміти, що готові застосувати небачені санкції", - заявила Камала Гарріс. 

 

Вона не дала чіткої відповіді на уточнення, чи йдеться про санкції напряму проти Владіміра Путіна, зазначивши лише, що йому про це сказали дуже прямо і що переговори ведуться напряму, а також ведеться постійна комунікація із союзниками. 

 

Інтерв’юер зауважила, що санкції США досі були каральними, а не превентивними, і ще не зупиняли Путіна.

 

"Повторюся, що санкції, про які ми говоримо - це таке, чого ми досі не робили", - відповіла Гарріс.

 

Як повідомляла УМ, у свою чергу президент Росії Володимир Путін попереджає країни Заходу , що входять до НАТО, що реакція Москви може бути різною. За його словами, це станеться у випадку відмови Заходу надати Росії так звані "гарантії безпеки".