Вбивство Старицького: обвинувачуваний Кожара звільнився під заставу

13:44, 24.12.2021
Вбивство Старицького: обвинувачуваний Кожара звільнився під заставу

Суд звільнив Леоніда Кожару під заставу. (Фото з відкритих джерел)

Ексглава МЗС України Леонід Кожара, якого обвинувачують у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького, вийшов на волю з СІЗО під заставу у  2,7 млн.

 

Прокуратура готує касацію на це рішення суду.

 

Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці  написала дочка загиблого бізнесмена Катерина Старицька.

 

Оскільки заставу  було внесено, Кожару звільнили.

 

Як пояснили правоохоронці, на обвинуваченого покладено низку обов’язків: носити електронний браслет стеження, здати закордонні паспорти, прибувати до суду за першою вимогою, не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу прокурора або суду, повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з потерпілими, свідками та експертами по даному кримінальному провадженню.

 

У Київській обласній прокуратурі наголошують, що продовжують підтримувати публічне обвинувачення в суді за обвинуваченням ексглави МЗС в умисному вбивстві та доводити вину особи у вчиненні злочину.

 

«Систематично прокуратурою подавалися клопотання з приводу застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

30 листопада Києво-Святошинським районним судом Київської області йому продовжено строк тримання під вартою та зменшено розмір застави до 2,7 млн грн. Київська обласна прокуратура та потерпіла сторона оскаржили вказану ухвалу суду в апеляційному порядку. Однак суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою.

 

На теперішній час прокуратура готує касаційну скаргу на рішення апеляційного суду про відмову у відкритті апеляційного провадження за скаргою прокурора",— йдеться в повідомленні. 

 

Нагадаємо, у ніч на 22 лютого у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари загинув підприємець Сергій Старицький. Попередня версія поліції була – самогубство, постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.

 

Для встановлення всіх обставин події було призначено низку експертиз: судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопичну, балістичну та хімічну. За погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфікували із самогубства на умисне убивство – ч.1 ст.115 КК України. 

 

2 березня стало відомо, що слідчий експеримент у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари за фактом убивства підприємця Сергія Старицького зірвався. Захисники Кожари повідомили, що останнього зранку 2 березня госпіталізували через гіпертонічний криз.

 

3 березня у поліції повідомили, що слідчий експеримент  у будинку Кожари проведуть тоді, коли всі учасники кримінального провадження будуть до цього готові, а 4 березня таки провели його, хоч  і з опором. 

 

25 березня Кожарі вручили підозру у вбивстві Старицького.

 

Як інформувала УМ, Київський апеляційний суд залишив під вартою колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару, якому інкримінують вбивство колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.