Янукович позивається до Ради через усунення з посади президента

20:56, 27.11.2021
Янукович позивається до Ради через усунення з посади президента

Віктор Янукович вирішив судитися з Верховною Радою. (Фото з відкритих джерел)

Втікач Віктор Янукович подав позовну заяву до Окружного адміністративного суду Києва, в якій оскаржує ухвалу Верховної Ради про своє усунення з посади президента.

 

Як інформує Україна молода, про це поінформував прессекретар Януковича Юрій Кірасір у Facebook  в суботу.

 

«Віктор Янукович подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти Верховної Ради України.

 

Четвертий президент має намір оскаржити законність ухвалення парламентом Постанови про його нібито самоусунення з посади глави держави», - написав Кірасір.

 

Речник Януковича назвав антиконституційною постанову парламенту від 22 лютого 2014 року про самоусунення Януковича та призначення позачергових виборів президента.

 

«У Верховній Раді розуміли, що законно усунути від влади демократично обраного президента шляхом імпічменту не вдасться, розглядали два варіанти: фізично усунути Віктора Януковича або, розтоптавши закон, захопити владу. Парламент, не маючи на це повноважень, пішов другим шляхом», - наводить речник Януковича позицію позивача.

 

Нагадаємо, після розстрілу силовиками десятків Героїв Небесної Сотні 20 лютого 2014 року, протестувальники почали вимагати відставки Януковича.

 

Вже 21 лютого ввечері Янукович залишив Межигір'я й поїхав до Харкова, потім до Криму, а згодом утік до Росії.

 

22 лютого МВС заявило про перехід на бік народу, а Верховна Рада підтримала постанову про самоусунення Януковича з посади президента України.

 

Після втечі Януковича з країни правоохоронці відкрили проти нього до 10 кримінальних проваджень.