Вагнергейт: Зеленський вважає Бурбу авантюристом Порошенка

13:21, 26.11.2021
Вагнергейт: Зеленський вважає Бурбу авантюристом Порошенка

Володимир Зеленський під час пресмарафону. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський заперечує провину Банкової за зрив спецоперації щодо затримання «вагнерівців» і вважає її непродуманою і такою, яка могла зіпсувати відносини України і Туреччини.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський сказав під час пресмарафону в п’ятницю, який присвячений екватору його каденції (2,5 роки на посаді).

 

На його думку, колишній голова Головного управління розвідки Василь Бурба - людина попереднього глави держави Петра Порошенка, "авантюрист і аферист", котрий хотів його дискредитувати.

 

«Я ніколи не хотів говорити про нього так. Але зараз, коли його звільнили. Ну, дріб’язкова людина, котра робить ремонти у Кончі за 11 мільйонів, СБУшник, котрий блокував все пропонує мені Ковід…

 

Я зробив висновки і хотів звільнити цю людину. Після цього об’являється, звичайно ж, Петро Олексійович, який за усім цим стоїть. Він хотів розколу наших відносин із США», - сказав Зеленський.

 

За його слвоами, спецоперація щодо «вагнерівців» від початку була під назвою "Бурба" і була непродуманою та націленою на те, щоб зіпсувати відносини України зі США та Туреччиною.

 

Мовляв, під час цієї спецоперації могли бути захоплені пасажири літака “Турецьких авіаліній”. Крім цього, сам Президент Туреччини, чиєї країни літак планувалось використати, нічого про це не знав, стверджує Зеленський.

 

«Після зустрічі я сказав, що він (Бурба - ред.) хотів втягнути нас у величезний скандал з Ердоганом (президентом Туреччини - ред.). Ердоган ніколи б нам цього не пробачив", - сказав Зеленський.

 

Президент заявив, що Бурба не влаштовував його на посаді глави розвідки через погану репутацію та зв'язок із СБУ і він хотів його звільнити. Також, за його даними, Бурба причетний до "зачистки" Майдану.

 

За словами Зеленського, після революції Порошенко вирішив зберегти Бурбу біля себе і дав йому посаду у розвідці, хоча у Бурби і не було досвіду у розвідувальній роботі.

 

Нагадаємо, нещодавно Василь Бурба прокоментував деталі спецоперації щодо "вагнерівців": за його словами, операцію переніс Єрмак за розпорядженням Зеленського.

 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський вважає, що олігарха Ріната Ахметова втягують у війну проти держави Україна.