Брехня принижує: на Майдані ганьбили Зеленського і Єрмака і намагалися пробитися на Банкову

00:33, 22.11.2021
Брехня принижує: на Майдані ганьбили Зеленського і Єрмака і намагалися пробитися на Банкову

Банер вивісили із гаслом: «Їх брехня принижує!», натякаючи на розвиток «Вагнергейту». (facebook.com/yan.dobronosov/JuliaTsepun)

Громадські активісти вивісили банер, на якому зображено президента України Володимира Зеленського та главу Офісу президента Андрія Єрмака у День Гідності та Свободи у неділю ввечері.

 

Банер вивісили на торговельному центрі "Глобус" в центрі Києва із гаслом: «Їх брехня принижує!», натякаючи на розвиток «Вагнергейту».

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують активісти у соцережах.

 

Окремі користувачі, публікуючи фото в пабліках писали вітання «З днем народження», натякаючи на життєвий ювілей глави Офісу президента Єрмака, який святкував 50-річчя саме 21 листопада.

 

Зокрема, позафракційний нардеп Гео Лерос також запостив фотографію банера зі своїм коментарем: "Це більше, ніж якийсь день народження".

 

Журналіст Юрій Бутусов обурений тим, що Зеленський так і не прокоментував виступу ексначальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби про зірвану спецоперацію із захоплення найманців російської приватної військової компанії "Вагнер".

 

За його даними, главі держави було ніколи, бо він святкував день народження Єрмака у президентській резиденції "Синьогора" в Івано-Франківській області.

 

До речі, скандальний банер розірвав вітер.

 

Пізніше учасники протесту залишили Майдан і намагалися прорватися до Офісу президента на вулиці Банковій.

 

 

Втім, їх не пустила поліція попри прохання активістів.

 

Після цього учасники акції почали скандувати "Пропускай!". Між деякими учасниками та поліцією час від часу виникали словесні конфлікти та штовханина.

 

Також люди скандували "Зелю геть".

 

В акції брали участь представники партії "Демократична сокира" і Руху опору капітуляції.

 

Учасники акції оголосили вимогу звільнити голову Офісу президента Андрія Єрмака, інакше через 10 днів почнуть безстрокову акцію з вимогою імпічменту президента Володимира Зеленського.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський змушений був закривати вуха під захистом бодігардів і в присутності глави свого Офісу Андрія Єрмака, коли почув вигуки «Ганьба!» на свою адресу в центрі Києва в неділю.

 

Сталося це одразу після того, як керівництво держави вшанувало пам’ять загиблих активістів Євромайдану біля Хреста на Алеї Героїв Небесної Сотні в неділю.