«Фігня це все»: Мер Чернігова Атрошенко виправдовується за свої слова про НАТО, відео

06:03, 11.11.2021
«Фігня це все»: Мер Чернігова Атрошенко виправдовується за свої слова про НАТО, відео

Мер Чернігова Владислав Атрошенко любить "грати на публіку" і не цурається гострого слівця. (facebook.com/AtroshenkoVladislav)

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко розкритикував та назвав «фігнею» прагнення України щодо членства у Північноатлантичному альянсі. А потім, після шквалу критики, змушений був пояснити свої слова.  .

 

Як повідомляє Україна молода, про це він заявив під час засідання міськради у середу, 10 листопада.

 

Зокрема, мер Чернігова вважає, що НАТО нікого не захищає.

 

«Сьогодні ми говоримо, що нам треба вступити в НАТО. Та фігня це все. Це абсолютно неефективно, як уже неодноразово демонструвалося, якийсь там, умовно кажучи, клуб. Кого він захистив останнім часом? На кого нападали чи Америка, чи Росія? Кого захистило НАТО? Нікого», — сказав Атрошенко.

 

Він також заявив, що Югославію «свого часу бомбили, встановлюючи демократію», а авіаудари по містах у центрі Європи, з боку такого військового альянсу свідчать про те, що організація не захищатиме інтереси інших незалежних країн.

 

Тому, на думку Атрошенка, НАТО не втрутилося в той час, коли Росія окупувала Крим та розпочала війну на Сході України.

 

Пізніше мер прокоментував свої слова стосовно України та НАТО у соцмережах.

 

«Мені зранку дали інформацію за кількістю загиблих хлопців на Донбасі. Це наші хлопці, з Чернігівщини. 186 життів. Поки наші хлопці гинуть від рук агресора, політики роками обговорюють вступ України до НАТО. Тому і реакція була відповідною», - написав Владислав Атрошенко у Faceboоk

 

І додав: «А для всіх політиків, які спекулюють на подібних питаннях, скажу: Росія – агресор, Крим та Донбас – це Україна. Нам треба не мантри про НАТО повторювати, а вимагати від наших партнерів з того ж НАТО, ООН, ОБСЄ реальних дій щодо допомоги у безпеці та встановленні миру на  Донбасі».

 

 

Як інформувала УМ, раніше мер Чернігова Атрошенко критикував концепцію Зеленського «держава у смартфоні».