Командування ЗСУ не виключає поширення військової агресії з боку Росії, фото

16:53, 09.11.2021
Командування ЗСУ не виключає поширення військової агресії з боку Росії, фото

Під час відкриття V багатонаціональної щорічної конференції з питань вдосконалення підготовки сержантського складу в Україні за програмою НАТО DEEP (Фото: сайт Міноборони)

Генерал-лейтенант Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ,  заявив, що не виключає поширення військової агресії з боку РФ. Тож, Збройні сили мають бути готовими відреагувати на загрози.

 

Як інформує УМ, про це він сказав 9 листопада під час відкриття V багатонаціональної щорічної конференції з питань вдосконалення підготовки сержантського складу в Україні за програмою НАТО DEEP (Defence Education Enhancement Program), повідомили у пресслужбі Міноборони.

 

«Збройні Сили України і український народ знаходяться у досить складному становищі. Продовжується війна. На жаль, продовжують гинути та отримувати поранення наші воїни. Війна потребує від Збройних Сил України великих моральних та фізичних сил. Ми не виключаємо можливість того, що військова агресія може поширитися. Збройні Сили України мають бути готовими відреагувати на цей тип агресії. Знову ж таки, це серйозні моральні і фізичні зусилля як для військових, так і всього народу», – наголосив, зокрема, Головнокомандувач ЗСУ.

 

 

У пресслужбі повідомили, що у конференції з підготовки сержантського складу беруть участь близько 50 представників держав-членів і партнерів НАТО, а також керівних структур Альянсу. Головує на засіданні керівник Програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP) Міжнародного секретаріату НАТО Маріуш Соліс. Україну представляє головний майстер-сержант ЗСУ - начальник Управління по роботі з сержантським складом Олександр Косинський (співголова засідання).

 

Залужний також зазначив, що з початком війни Російська Федерація продовжує широкомасштабну інформаційно-психологічну операцію. Її метою є, перш за все, дискредитація Збройних Сил України та чинної влади. “Незважаючи на все, що відбувається, ми залишаємося вільними по духу. Ми розвиваємося і будемо розвиватися у цивілізованому напрямку. І питання військової освіти у цьому контексті надважливе”, – акцентував Залужний.

 

Як зазначається, захід такого масштабу є свідченням значного поступу України в розбудові професійного сержантського корпусу. На засіданні обговорюватимуть аспекти освіти сержантського складу для його подальшого перспективного розвитку з урахуванням досвіду та найкращих практик Альянсу.

 

 

Залужний також повідомив, що у реформі сержантського складу вже зроблено суттєві кроки. Зокрема, повноцінно і якісно функціонують 4 центри підготовки сержантів. “Ми повністю опанували багаторівневу систему підготовки сержантського складу й успішно працюємо над підготовкою інструкторів. Рухаючись до НАТО, ми також опановуємо підготовку штабних сержантів” – розповів Залужний.

 

Учасники засідання представлять програми та курси професійної підготовки сержантського складу, пропозиції щодо їх синхронізації, визначаться з можливими форматами майбутніх програм обміну викладачами-інструкторами з метою розширення двостороннього та багатостороннього співробітництва між навчальними закладами за підтримки Програми НАТО з удосконалення військової освіти DEEP.

 

Нагадаємо, що станом на лютий 2021 року в Україні діяли чотири іноземні тренувальні місії та окремі інструктори з іще п’яти країн, які опікуються вдосконаленням знань і навичок українських військовослужбовців.

 

 

Як повідомляла УМ, на передовій знову втрати — через ігнорування домовленостей збройними формуваннями Російської Федерації, досягнутих у рамках Тристоронньої контактної групи, та обстріл позицій ЗСУ. Один військовослужбовець у неділю, 7 листопада, отримав поранення, несумісне з життям.