Не лише на війні: Монастирський каже про тисячі смертей на дорогах і в пожежах

17:51, 04.11.2021
Не лише на війні: Монастирський каже про тисячі смертей на дорогах і в пожежах

Денис Монастирський на форумі "Безпечна громада" (Фото МВС)

Українці гинуть не лише на війні, але й на мирних територіях України. При цьому, сумна статистика таких смертей в рази більша, ніж на фронті.

 

За даними МВС, найбільше смертей трапляється на дорогах внаслідок автомобільних аварій.

 

Як повідомляє Україна молода, про це сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на форумі "Безпечна громада" у четвер, 4 листопада.

 

Міністр, зокрема, зазначив, що на війні, яка триває вже вісім років, Україна втратила багато своїх громадян. Але ж люди гинуть і на мирній території.

 

«За 2020 рік статистика жахлива, на дорогах загинуло 3554 особи, 1728 – загинуло під час пожеж, на воді – 1201. За 2020 рік загинуло 7814 громадян України», – поінформував пан Монастирський, передає МВС.

 

Водночас, на Донбасі за минулий рік російськими окупантами було вбито 50 захисників України.

 

За словами міністра, мета МВС – знизити ці страшні цифри.

 

Відтак, Денис Монастирський назвав декілька успішних проектів, які вдалося реалізувати спільно з територіальними громадами.

 

«Проєкт «Поліцейський офіцер громади», довіра до цих людей понад 70%. Наступного року ми плануємо збільшити втричі кількість офіцерів громади, до двох тисяч. Щоб у кожній громаді був свій офіцер. А у великих – у кожному старостинському окрузі», - сказав очільник МВС.

 

І додав, що триває й проєкт із забезпечення 100 %  особового складу патрульної поліції боді-камерами. І тут йдеться не тільки про відеофіксацію правопорушень та роботу власне патрульних.  А й про дотримання прав громадянина та ефективність роботи поліції.

 

Монастирський також підкреслив, що МВС звертає увагу на забезпечення безпеки дітей: «Школа має бути центром безпеки. Якщо ми там допустимо правопорушення, булінг чи поширення наркотиків, ми отримаємо ці проблеми у суспільстві».

 

На його думку, лише реальна співпраця з громадами може привести до реального результату у боротьбі з домашнім насильством.

 

«Інколи вибір засобів покарання для кривдників треба обговорювати з місцевими громадами. Зокрема, суспільно-корисні роботи дуже часто критикуються на місцевому рівні. Закликаю обговорити ці проблеми та спільно знайти ефективні методи боротьби», - сказав міністр.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микола Харківський. Нові подробиці кримінальної біографії 16-річного мажора